radyobir
radyobir

Karşıyaka gruptan çıkmayı garantiledi

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, sahasında Khimik Yuzhny'i 77-70 mağlup ederek, 13. maçlar sonunda gruptan çıkmayı garantiledi.

19 Ocak 2017 06:07 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya Ukrayna temsilcisi 5-0'lık bir seriyle başlasa da, maça ilk 5'te başlayan 1998 doğumlu Alp Karahan'ın önderliğinde Pınar Karşıyaka, öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son bölümlerinde Summers'ın savunması ve Owens'ın boyalı alandaki dominasyonuyla gücünü ortaya koyan yeşil kırmızılılar, ilk çeyreği 22-13 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Muhammed Baygül'ün 3 sayılık basketiyle başlayan Kaf-Kaf, farkı çift hanelere çıkardı. Temsilcimizin 9-0'lık serisinden sonra etkisini arttırmaya başlayan Khimik, Antipov'un son saniyede bulduğu basketle farkı tek hanelere indirse de, devre arasına Pınar Karşıyaka'nın 34-26'lık üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyreğin başlarında Ukrayna temsilcisi, farkı 3 sayıya kadar indirse de, aradaki fark korumayı başaran Kaf-Kaf, son çeyreğe 56-48 önde girdi. Rakibinin maça ortak olmasına izin vermeyen yeşil kırmızılılar, karşılaşmayı 77-70 kazandı.

Pınar Karşıyaka'da DaJuan Summers, 17 sayı ve 5 ribaundla takımının en skorer ismi olurken, genç oyuncu Alp Karahan, 13 sayıyla maçı tamamladı. Khimik'te James Smith, 25 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Grupta Umana Reyer Venezia'nın, Avtodor Saratov'a kaybetmesinin ardından aldığı galibiyetle ikinciliğe yükselen Pınar Karşıyaka'nın akıbeti, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde haftaya oynanacak son maçların tamamlanmasından sonra belli olacak.

GAZİLERİMİZE BÜYÜK JEST

Pınar Karşıyaka - Khimik Yuzhny maçının 3. çeyreğinin bitimine 1 dakika 37 saniye kala alınan molada, 37derece sivil inisiyatifinin ilk projesinde Everest'e çıkacak olan gazilerimiz, Karşıyakalıların davetlisi olarak maça geldiler. Tribünleri selamlayan gazilerimize, "Türkiye sizinle gurur duyuyor!" diyerek destek olan Karşıyaka taraftarı, herkesin takdirini bir kez daha kazandı.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI