radyobir
radyobir

Kartoğlu Başakşehir Belediye Başkanı

Uysal'dan boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı görevine Yasin Kartoğlu seçildi.

04 Ekim 2017 19:25 | Güncelleme :04 Ekim 2017 19:59 | Kategori:

Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yapılan seçimle Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasının ardından yapılan seçimle Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul’un yeni başkanı olmuştu. Uysal’dan boşalan Başakşehir Belediye Başkanlığı görevi için ise bugün meclis üyeleri seçim yaptı. Başakşehir Belediyesi Meclisi’nde gerçekleşen seçime Başakşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz başkanlık yaptı. AK Parti’nin adayı Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu olurken, ismi AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya açıkladı. Seçimde Başakşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı ise Abdulhadi Akmugan oldu. Oy verme işlemi öncesi CHP’nin adayı Akmugan ve AK Parti’nin adayı Kartoğlu meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Meclis Başkan Vekili Yılmaz’ın seçimin nasıl gerçekleşeceğine dair meclis üyelere bilgi vermesinin ardından oy kullanma işlemi başladı.

İlk turda Kartoğlu 25, Akmugan 12 oy aldı

25’i AK Parti’den 12’si CHP’den olmak üzere 37 üyeden oluşan mecliste yapılan ilk tur oylamada AK Parti’nin adayı Kartoğlu meclis üyelerinden 25 oy alırken CHP’nin adayı Akmugan 12 oy aldı. Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı ilk turun ardından ikinci tur oylamasına geçildi.

2’inci turda Kartoğlu 25 oy alırken CHP’nin adayı Akmugan 12 oy aldı

Başakşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için yapılan ikinci tur oylamada ise kullanılan 37 oydan AK Parti’nin adayı Kartoğlu 25 oy alırken CHP’nin adayı Akmugan 12 oy aldı. İkinci turda da yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle sonuç için 3’üncü tur oylamasına geçildi.

3’üncü tur oylamasında meclis üyeleri birer birer oylarını kullanırken oylama sonucunda meclis üyelerinden 25 oy alan Yasin Kartoğlu Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. CHP’nin adayı Akmugan ise 3’üncü tur oylamasında da 12 oy aldı. Kartoğlu, sonucun açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak kendisine oy veren meclis üyelerine teşekkür ederken tebrikleri de kabul etti. Yeni Başkan Kartoğlu daha sonra Başakşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cüneyt Yılmaz’dan başkanlık mührünü aldı.

"Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım”

Seçim sonucunun kendisine büyük bir mesuliyet yüklediğini dile getiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Gerçekleştirdiğimiz bu seçimin ilçemize, İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Allah beni size ve Başakşehir halkına mahcup etmesin. Hükümetimizin de desteğiyle bugüne kadar; altyapıdan ulaşıma, çevre, sağlık ve sosyal hizmetlerden, kültür, sanata, bilişim ve teknolojik yatırımlara kadar Başakşehir’de önemli hizmetler yapıldı. Hiç vakit kaybetmeden, Kurucu Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal’dan devraldığımız bu kutlu vazifeyi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Bu konuda en büyük destekçimiz yine Mevlüt Başkanımız olacaktır. Geleneklerimizden kopmadan, geleceğin şehri Başakşehir’i 21’inci yüzyılın model şehri Başakşehir’i hep birlikte inşa edeceğiz. İnşallah "Ben Başakşehirliyim” ya da "Başakşehir’de oturuyorum” demek hemşehrilerimiz için bir ayrıcalık olacak. Rabbim, çıktığımız hizmet yolunda yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi mahcup etmesin, işlerimizi kolaylaştırsın” dedi.

Yasin Kartoğlu Kimdir?

Malatyalı bir ailenin oğlu olarak 1977 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece'de tamamladı. İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Yasin Kartoğlu, siyasi hayatına AK Parti Küçükçekmece Gençlik Kolları kurucu üyeliği ile başladı. 2003-2008 Yılları arasında AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı görevlerinde bulundu.

2009 Yerel seçimlerinde AK Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ekibinde de yer alarak, Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Yasin Kartoğlu Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI