radyobir
radyobir

Katar'ı FIFA'ya şikâyet eden kadın: Can güvenliğim yok

Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için yolsuzluklara başvurduğunu iddia eden ve ülke delegasyonunu FIFA'ya şikayet eden Paedra El-Mecid "Artık can güvenliğim yok" diyor.

20 Kasım 2014 14:18 | Kategori:

Katar 2022 delegasyonunun uluslararası basın danışmanı olarak 2010 yılına kadar görev yapan El Mecid, ülkeyi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) şikâyet etmesinin ardından sürekli 'paranoya, korku ve tehditler' iöerisinde bir hayat sürmeye başladığını anlattı.
El Mecid'in şikâyeti üzerine FIFA Katar'ın başvuru sürecini mercek altına almış, ancak iki yıl devam eden soruşturmanın ardından seçim sonucunu etkileyecek herhangi bir yolsuzluk yapılmadığı kanısına varılmıştı.
El Mecid 2011 yılında Katar delegasyonunun üç FIFA üyesinin Katar lehine oy kullanması için rüşvet verdiğini söylemişti. Ancak El Mecid aynı yıl içerisinde bu iddiasının hatalı olduğuna dair yeminli ifadesinin altına da imzasını atmıştı.
El Mecid, BBC'nin sorularını yanıtlarken ifadesini baskılar üzerine değiştirdiğini söyledi ve "Herhangi bir hukuki temsiliyetim kalmamıştı. Katarlılar benimle temas kurduğunda tek başımaydım. İki çocuğum var ve onlara tek başıma bakmaya çalışıyorum. Bir çocuğum otistik" dedi.

'FBI'a her şeyi anlattım'

Aldığı tehdictler üzerine ABD Federal Araştırma Bürosu'nun (FBI) 2011'de kendisiyle temas kurduğunu belirten El Mecid, "Katar'ın adaylık süreci ve tehditler konusunda sorguya çekildim. Yetkililer soruşturmaya katkı sağlayabileeğim kanaatine varmıştı" diye devam etti.
FBI ile kurduğu temasın ardından Katar delegasyonundan isimlerle görüştüğünü söyleyen El Mecid, "Bir yetkiliyle konuştuğumda yeminli ifadeyi bana baskıyla imzalattıklarını kabul etti. FBI tüm görüşmeyi kaydetmişti" dedi.
FIFA'nın 'gizlilik kültüründen' bıktığını söyleyen El Mecid, elindeki tüm bilgileri ABD'li bağımsız raportör Michael Garcia ile paylaştığını da söyledi.
Garcia, El Mecid'den aldığı bilgileri de eklediği 420 sayfalık raporunu FIFA Etik Komisyonuna sunmuş, ancak Etik Komisyonu Başkanı Hans-Joachim Eckert,soruşturma kapsamına alınan 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliği yarışlarında herhangi bir yolsuzluk olmadığına kanaat getirmişti.
Garcia ise Etik Komisyonu'nu eleştirerek kararı temyize götüreceğini açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI