radyobir
radyobir

Kaybolan bavula rekor tazminat!..

Kızlarının düğünü için uçakla Yekaterinburg-Moskova- İstanbul aktarmalı İzmir'e gelen Rus çiftin, düğün takılarını ve elbiselerini koydukları bavulları bagajda kayboldu. Çift, Atlasglobal'e dava açtığı davadan 32.000 TL tazminat kazandı.

13 Nisan 2018 06:04 | Kategori:

Rusya’da avukatlık yapan Iraida Arkadyevna ve eşi Oleg Borisovich Kirchegin, kızları Alexandra’nın Avukat Gökhan Cindemir ile düğünü için 7 Ağustos 2014’te uçakla İzmir’e geldi. Yekaterinburg-Moskova- İstanbul-İzmir aktarmalı olarak Aereflot ve Atlasglobal Havacılık ile gelen çiftin plastik folyo kapladıkları bavulu, gelen bagajların arasından çıkmadı.

Çift Yekaterinburg- İstanbul arası uçuşu Rus havayolu şirketi Aereflot, İstanbul-İzmir arasını ise Atlasglobal şirketi ile gerçekleştirdi. Yekaterinburg Koltsovo Havalimanı’nda uçuştan önce teslim ettikleri 15.1 kiloluk bavulları için çift hemen havayolu şirketine kayıp başvurusunda bulundu. Çift, bavulda kızlarına düğünde takacakları takı, düğünde giyilmek için alınmış yeni elbiseler ile damada ve ailesine verilecek hediyeler, 700 TL değerinde yeni alınmış gözlük bulunduğunu belirtti.

İzmir’e gittikten bir gün sonra gerçekleşen düğün törenine katılan çift, düğününde elbisesiz ve hediyesiz kaldı. Ödünç elbiselerle düğüne katılan çift, Rus kültüründe de olan düğün anında kızlarına takı takmak geleneğini de yerine getiremedi..ift, kaybolan bavulları için Atlas Global Havacılık şirketine damatları Avukat Gökhan Cindemir aracılığıyla tazminat davası açtı.

Bakırköy Tüketici Mahkemesi’nde görülen davada Avukat Cindemir, Atlas Global’in maddi hasarı Varşova Konvansiyonu’na göre hesaplanarak belirlenecek tazminatı ödemesini istedi. Atlas Global şirketi ise uçuşun sadece İstanbul-İzmir ayağını gerçekleştirdiklerini, bagaj kayıt ve transferlerinin Aereflot Havayolu Şirketi tarafından yerine getirildiğini ileri sürüp davanın reddini istedi.

Dava sonunda Rus çift 32.000 lira tazminat kazandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI