radyobir
radyobir

Kaygılar tek tek bildirildi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Tillerson'ı kabul etti. 19.40'ta başlayan görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre yapılan görüşmede Türkiye'nin tüm öncelikleri ve beklentilerinin Tillerson'a açıkça iletildiği vurgulandı.

15 Şubat 2018 08:16 | Güncelleme :16 Şubat 2018 13:25 | Kategori: Dış Politika

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye’de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson’ı dün akşam Beştepe’de kabul etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı 3 saat 15 dakika süren görüşmede, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşmede, Türkiye’nin tüm bu konulardaki öncelikleri ve beklentileri Tillerson’a açık bir şekilde iletildi. Müttefiklik ilişkileri içinde ABD’nin terör örgütü PYD-YPG’ye verdiği destekten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık, FETÖ elebaşının iadesi ve Zeytin Dalı operasyonunun da gündeme geldiği görüşmede iki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI