radyobir
radyobir

Kayıp Türk askeri IŞİD'in elinde ve yaralı

Güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, IŞİD, dün Kilis'teki askerlere sınırın diğer tarafından ateş açılması sonrasında kaybolan asker Yusuf Beylem'i rehin tutuyor.

02 Eylül 2015 11:23 | Kategori: Terör

Sputnik, Türkiye’nin Kilis ilinde dün 18:00 sularında sınır hattında bulunan karakola ateş açılması, 2 askerin yaralanması, 1 askerin şehit olması, 1 askerin de ortadan kaybolmasıyla ilgili önemli bilgilere ulaştı. Suriye’deki güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, olay şu şekilde gerçekleşti:

Türkiye’den IŞİD’e katılmak isteyen bir grubun Kilis sınırındaki Ardıçlı köyü yakınlarında kaçak yollarla Suriye’ye geçmeye çalışması esnasında Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görevli Yusuf Beylem ve bir diğer asker, grubu fark etti. 2 asker, grubun sınırı geçmesini önlemek için ateş etti. Bu sırada sınırın Suriye tarafında grubu bekleyen IŞİD militanları da askerlere Kalaşnikof’la ateş açtı. Bunun sonucunda 2 asker yaralandı.

'TAKAS OLMAZSA ÖLDÜRECEKLER'

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki er Beylem ayağından yaralandığı için kaçamadı ve sınırı aşan militanlar tarafından kaçırıldı. Militanlar Suriye’ye döndükten sonra Beylem’i Çobanbey kasabasına götürdü. Ancak Beylem çok kan kaybettiği için hastaneye yatırıldı. Militanlar tedavinin ardından Beylem’i yeniden Çobanbey’e götürüp hapishaneye koydu. Beylem’in çok korktuğu ve kendisini serbest bırakmasını istedikleri öğrenilirken, IŞİD’in askeri takas halinde serbest bırakacağı, takas olmaması halinde askeri öldürecekleri öne sürüldü. 

Öte yandan kaçırılan askerle ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) de devreye girdi.

Genelkurmay başkanlığı da olayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Çatışma esnasında bir silah arkadaşımız şehit olmuş be silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI