radyobir
radyobir

Kayıp uçağı bulmak artık kolay!.

Malezya, Hint Okyanusu'ndaki Reunion Adası'nda geçen hafta karaya vuran uçak parçasının, geçen yıl kaybolan MH370 sefer sayılı yolcu uçağına ait olduğunu açıkladı. Fransa, ABD ve Avustralya'daki yetkililer ise henüz temkinli gitmeyi tercih ediyor ve bulunan parçanın kayıp Malezya uçağına ait olduğunu teyit etmekten kaçınıyor.

06 Ağustos 2015 08:14 | Kategori: Dünya

Malezya'dan yapılan açıklamaya göre, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart 2014'te 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile kaybolan MH370 sefer sayılı uçağın sırrı çözüldü.

Malezya Başbakanı Necib Razak, uzmanların yaptığı inceleme sonucunda bulunan parçanın, 515 gün önce kaybolan Malezya Havayolları uçağının kanadına ait olduğunu teyit ettiklerini belirtti.

Enkaz parçası inceleme için Fransa'nın Toulouse kentindeki havacılık merkezine gönderilmişti.

Uzmanlar, kanat parçasındaki midyelerin, uçağın kalan kısmının nerede olduğuna dair fikir verebileceğini düşünüyor.
Razak, "Artık MH370'in yolculuğunun Hint Okyanusu'nun güneyinde son bulduğuna dair somut kanıtımız var" dedi.

YOLCU YAKINLARI 1.5 YILDIR PERİŞAN

Paris Başsavcıvekili Serge Mackowiak ise kesin konuşmaktan kaçındı. Mackowiak, bulunan kanat parçasının MH370 sefer sayılı kayıp Malezya uçağının ait olduğuna dair "çok kuvvetli delillere ulaşıldığını" açıkladı.
Fransa'nın başkanti Paris'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Mackowiak, uzmanların yaptıkları inceleme sonucunda kanat parçasının Malezya Havayollarına ait Boeing 777 uçağının karakteristik özelliklerini taşıdığı sonucuna ulaştığını söyledi.

Mackowiak, kesin açıklamanın bugün yapılacağını belirtti.

Malezya Havayolları da yaptığı açıklamada gelişmeyi, "çok büyük bir ilerleme" olarak niteledi. Havayolları şirketi 'ilerleyen günlerde daha çok kanıtın bulunmasıyla uçağın kayboluşunun gizemini çözmeyi umut ettiklerini' belirtti.

NEDEN DÜŞTÜĞÜ BELLİ DEĞİL

Boeing 777 tipi uçağın neden düştüğüne ilişkin sır perdesi, karakutunun bulunmasının ardından aralanacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI