radyobir
radyobir

Kazakistan: 0 - Türkiye:1

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 6. maçında Kazakistan'ı 83. dakikada Arda Turan'ın şık golüyle mağlup etmeyi başardı. Ay yıldızlılar gruptaki 6. maç sonunda puanını 8'e yükseltti.

12 Haziran 2015 20:59 | Kategori:

Ay-Yıldızlılar, Kazakistan’la oynayacağı maçla birlikte tarihindeki 526. mücadelesine çıktı. Milliler, 92 yıllık tarihinde 275’i resmi, 252’si özel olmak üzere geride kalan 526 maçta 194 galibiyet aldı, 122 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi. Bu maçlarda rakiplerimize toplamda 699 gol atarken, kalemizde ise 777 gol gördük. Kazakistan’la ise milliler, 6. kez karşı karşıya geldi. Bundan önceki 5 maçı da Ay-Yıldızlılar kazanırken, rakibin ağlarına 18 gol attık, sadece 2 gol yedik.  

TFF'DEN ÖZEL ORGANİZASYON

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Almatı'daki milli maç için özel bir organizasyon yaptı. Profesyonel liglerde yer alan kulüplerden 190 yönetici, TFF'nin davetlisi olarak karşılaşmayı izledi.

DEMİRÖREN'DEN KAZAKİSTAN'A DESTEK
 
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkanvekili Servet Yardımcı, Arif Koşar, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez karşılaşma öncesi Kazakistan Futbol Federasyonunun verdiği davete katıldı kımız ve at etinin de sunulduğu davette iki ülke yeni dönemde futbol ve sportif alanda işbirliği için projeler hazırladıklarını belirttiler. Başkan Yıldırım Demirören, Kazakistan'da çok sayıda Türk iş adamının yatırım yaptığını belirterek Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm imkanları seferber edeceklerini belirttiler. Bu arada Kazakistan Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye Liginde top koşturan yetenekleri ülkelerine davet ettiklerini belirtti. 

YILDIZLAR MAÇTA

Milli maça ay yıldızlı formayı giyen Bülent Korkmaz, Tayfur Havutçu, Hakan Ünsal, Alpay Özalan'da geldi. 

YÖNETİCİLER GELDİ

Bu arada Türkiye Süper Liginde, PTT 1'lig, İkinci ve Üçüncü Liglerin kulüplerinden Başkan ve yönetici düzeyinde 190 kişi karşılaşmayı izlemek için Almata'ya geldi. Kasımpaşaspor Başkan vekili Hasan Hilmi Öksüz, Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Rizespor yöneticisi Koray Deniz, Aykut Ferah ile PFDK Başkanı Fahri Gültekin ile Federasyon kurumlarını yönetenler geldiler.

210 İMZA TOPLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri için Süper Lig, PTT 1. Lig, 2 ve 3 liglerden 210 imza toplayan Yıldırım Demirören'in seçimlere hazır olduğu belirtildi. Diğer Başkan adayı Haluk Ulusoy'un ise şu ana kadar 90 imza topladığı ifade edildi

KIMIZ İÇTİLER

Kazakistan Milli takım oyuncuları maç öncesi soyunma odasında kımız içmeleri dikkat çekti. Havanın nemli olması nedeniyle Kazak futbolcuların kımız içtiği ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI