radyobir
radyobir

Kendi kendini katlayan robot!..

Amerikalı bilim insanları, insan müdahalesi olmadan kendine kendine katlanabilen, şekil değiştirebilen ve yürüyebilen bir robot geliştirdi.

09 Ağustos 2014 08:59 | Güncelleme :09 Ağustos 2014 10:46 | Kategori:

BBC’nin verdiği habere göre robot, geleneksel Japon kağıt katlama sanatı origamiden esinlenilerek yapıldı. Cihaz bazıları sert ve bazıları ısıyla küçülebilen polimerden üretildi. Sistemin bu parçalara ısı göndermesiyle robot kendi kendini kurabiliyor.
Robotla ilgili ayrıntılar, bilim dergisi Science’ta yayımlandı.
Harvard Üniversitesi uzmanları, origamiden esinlenilerek geliştirilen bu teknoloji sayesinde gelişmiş nesne ve cihazların çok daha kolay ve çok daha ucuza üretilebileceğini belirtiyor.
Araştırmaya öncülük eden Prof. Robert Wood, "İnsanların origamide gördüklerine eminin, katlamayla çok muhteşem şeyler yapabiliyorsunuz. Ancak karmaşıklık eşiği aşıldıktan sonra elle katlamak çok yorucu olmaya başlıyor” dedi.
Prof. Wood, bu amaçla kendi kendine katlanabilen bir cihaz geliştirerek katlamanın gücünü ortaya koymak istediklerini belirtti.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI