radyobir
radyobir

Kendi klibini kendi çekti

Türk rock müziğin güçlü kadın vokallerinden Fatma Turgut, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın söz yazarı ve Türk pop müziğinin yapı taşlarından Fikret Şeneş'e saygı albümü kapsamında Fikret Şeneş Şarkıları ''Kimler Geldi Kimler Geçti'' Vol. 1 albümünde seslendirdiği ''Palavra'' şarkısını kliplendirdi.

28 Temmuz 2020 16:39 | Kategori: Yaşam

Fatma Turgut’un eşsiz vokali ve Ozan Yılmaz’ın düzenlemesiyle orijinalinden çok daha farklı bir formda yeniden hayat bulan Palavra klibinin bir kısmını Urla’da bir kısmı ise Bodrum Turgutreis’te çekildi. Görüntülerin düzenlemesini ise yönetmen Ecem Gündoğdu üstlendi.

Orijinal versiyonu "Parole Parole" adıyla İtalyanca olan, söz ve bestesi  Matteo Chiosso, Giancarlo Del Re, Gianni Ferrio’ya ait olan ve Fikret Şeneş’in Türkçe söz yazarak pop müziğimize kazandırdığı Palavra şarkısını yeniden yorumlayan Fatma Turgut, proje ile ilgili duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bu projede yer almak çok değerliydi benim için. Şarkıyı çok seviyordum. Bir de Ozan Yılmaz’ın eşsiz düzenlemesiyle şarkı beni daha da heyecanlandırdı. Herkese keyifli dinlemeler.”



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI