radyobir
radyobir

Kerkük'te sivilleri kaçırmak isteyen 2 IŞİD'li öldürüldü

Terör örgütü IŞİD mensubu iki kişinin, Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde bir köye sızarak sivilleri kaçırmak isterken bölge halkı tarafından öldürüldüğü belirtildi.

22 Ocak 2023 07:41 | Güncelleme :22 Ocak 2023 08:44 | Kategori: Ortadoğu

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Amir Nuri, yaptığı açıklamada, Kerkük'ün güneyindeki Rıyad nahiyesine bağlı Şerifiye köyüne sızan terör örgütü IŞİD mensubu iki kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

IŞİD mensubu iki teröristin köye sızarak sivilleri kaçırmak istediğini aktaran Nuri, olayın köylülerce fark edildiğini söyledi. Nuri, bunun üzerine köy sakinleri ile teröristler arasında silahlı çatışmanın çıktığını dile getirdi.

Nuri, karşılıklı çatışmada iki teröristin öldürüldüğünü ve teröristlerin üzerinden patlayıcı, iki adet el bombası ve bomba düzeneğinin çıktığını söyledi.

Olaydan sonra bölgede çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bilgisini veren Nuri, bölgede operasyon başlatıldığını ve bunların dışında başka teröristin olup olmadığının araştırıldığını ifade etti.

Kentin güneyindeki Havice ilçesi yakınlarında dün Irak Terörle Mücadele Biriminin IŞİD'e yönelik operasyonunda 2 terörist öldürülmüştü.

IŞİD, 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Dönemin Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

​​​​​​​Bu açıklamanın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI