radyobir
radyobir

Kiev'den İstanbul'a Dünya Dans Günü

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Dünya Dans Günü kutlamalarına 30 Nisan akşamı, Kiev'den İstanbul'a adını taşıyan gala gecesiyle devam etti.

02 Mayıs 2019 10:30 | Güncelleme :02 Mayıs 2019 13:42 | Kategori: Yaşam

Türkiye – Ukrayna dostluk ilişkileri kapsamında Kiev Balesi ( Kyiv) ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri gala gecesinde Türk ve Ukraynalı bale sanatçıları aynı sahneyi paylaştılar.

Gecede ilk perdede Kiev Balesi ( Kyiv) sanatçıları; Kuğu Gölü, Kamelyalı Kadın, Şehrazat ve Orman Şarkısı balelerinden bölümler dans etti. İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ise; 27 Nisan’ da prömiyerini gerçekleştirdikleri NOX eserini ve Flames of Paris balesinden bölüm sergilediler.

2. Perde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ nin yine 27 Nisan akşamı prömiyerini yaptığı BAHAR eseriyle devam etti. Kiev’ li ( Kyiv ) sanatçılar bu perdede Uyuyan Güzel, Carmen, Don Kişot gibi yine bilinen ve sevilen bale eserlerinden parçalar sundular. İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘ nin gecede sergilediği son eser ise, Kuğunun Ölümü oldu.

Bu özel geceye çok sayıda yerli ve yabancı konuğun yanı sıra Ukrayna Başkonsolosu Oleksandr GAMAN ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil ODABAŞI ‘ da izleyiciler arasındaydı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI