radyobir
radyobir

Kil yemek faydalı mı?

Amerikalı aktris Shailene Woodley hafta içinde katıldığı bir televizyon programında 'her gün bir çay kaşığı kil yediğini' söyleyerek izleyenleri şaşırttı.

18 Mayıs 2014 16:59 | Kategori: ABD

Peki kil yemenin sağlığa herhangi bir faydası var mı?

ABD'de David Letterman'ın sunduğu talk şova konuk olan Woodley, toksinlerden arınma diyeti (detoksifikasyon) için kil yediğini belirtip "Kil vücudunuzdaki diğer nesnelere tutunuyor ve size aslında faydası dokunmayan bu nesnelerin vücudunuzdan atılmasına yardımcı oluyor" dedi.Daha önce kendi blog sayfasında paylaştığı bir yazıda da Woodley, 'kilin vücuda sokulabilecek en sağlıklı şey' olduğunu belirtip deneyimini şöyle anlatmıştı:"Kilin vücut için faydalı olduğunu keşfettim. Çünkü vücudunuz bunu emmiyor ve negatif elektrik yüklüyor, dolayısıyla negatif izotoplara bağlanıyor. Ve asıl çılgınca olan… Aynı zamanda vücudunuzdan ağır metallerin atılmasına da yardımcı oluyor."Türkçe'ye 'Senden Bana Kalan' olarak çevrilen The Descendents filminde George Clooney'in kızı Alexandra'yı canlandıran ve gençlik filmi The Divergent'da (Uyumsuz) oynayan Woodley, kille ilgili bu bilgiyi Afrikalı bir taksi şoföründen öğrendiğini söyledi.Woodley'in bazı arkadaşları kilden diş macunu yapıyor, ağzı çalkalayıp tükürmek yerine de kili yutuyormuş. Amerikalı aktris kilin 'güvenilir bir kaynaktan' elde edilmiş olmasının da önemli olduğu uyarısı yapıyor.'Tamamen saçmalık'
Toprak veya tamamlayıcı parçalarını yemek 'jeofaji' olarak anlandırılıyor.Londra'daki Kings College Hastanesi'nde görevli beslenme ve diyet uzmanı Rick Wilson, kil yemenin Afrika'nın bazı bölgelerinde ve Orta Doğu'da yaygın olduğunu söylüyor.Kil yemenin en yaygın nedeni olarak çinko eksikliği gösteriliyor. Kaolin olarak bilinen beyaz kil de ishal tedavisi için kullanılıyor.Beslenme uzmanı Wilson, çinko eksikliğinin gelişmiş ülkelerde görülen bir rahatsızlık olmadığını belirtiyor ve 'negatif izotopların' sağlık sorunlarına neden olabileceği endişesi içinse "tamamen saçmalık" diyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI