radyobir
radyobir

Kılıçdaroğlu'na 'belgesiz bilgi'yi kim verdi?

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Gülen örgütünün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz ile ilgili kullandığı "Birtakım bilgiler var ama elimizde belge olmadığı için açıklayamam" ifadesindeki 'bilgi'nin ne olduğunu Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi açıkladı. Selvi, Kılıçdaroğlu'na verilen bilgi "Öksüz'ün MİT ajanı olduğu yönündeki istihbarattı" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu iddiayı "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil" diyerek reddetti. Bozdağ, "Kim bunu söylemişse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallı ya da biliyor bilerek onlara kendini kullandırıyor" diye konuştu.

29 Eylül 2016 08:19 | Kategori:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta katıldığı CNN Türk televizyonunda katıldığı Tarafsız Bölge programında Gülen örgütünün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen firardaki Adil Öksüz ile ilgili şu ifadeyi kullanmıştı:

"Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim."

Kılıçdaroğlu'nun "birtakım bilgiler var" sözü ile neyi kast ettiğini bugünkü köşesinde Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi açıkladı:

"31 Ağustos tarihli 'Adil Öksüz korunuyor mu?' yazımın çıktığı gün Kemal Bey aradı. 'Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi' dedi. Merak ettim. 'Adil Öksüz’ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı' diye konuştu. CHP liderine, 'Bu istihbaratı araştırmam gerekir' dedim. Kemal Bey de, 'Ben de sizin araştıracağınızı bildiğim için paylaştım' karşılığını verdi."

Kılıçdaroğlu'na verilen 'belgesiz bilgi', "Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğu" iddiasıydı. Bu iddia, bugün NTV yayınına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soruldu.

"Adil Öksüz MİT ajanı falan değil" diyen Bozdağ, devamında şunları söyledi:

"O bir akıl karıştırmadır, FETÖ'nün birilerinin kulağına fısıldadığı ve onlar vasıtasıyla Türkiye kamuoyuna mal ettiği bir propagandadır. Çok net söyleyeyim, çünkü bunun MİT ile irtibatının olduğunu söyleyen, kim bunu söylemişse, FETÖ tarafından kullanıldığını bilmeyen bir zavallı ya da biliyor bilerek onlara kendini kullandırıyor." 

'MİT Müsteşarımız burada, çağırıp görüşebilir'

"Bu iddiayı dile getiren Sayın Kılıçdaroğlu. O zaman kullanıldığını mı düşünüyorsunuz?" sorusuna Bozdağ, şöyle cevap verdi:

"Kılıçdaroğlu bu iddiayı dile getiriyorsa bu bilgiyi kendisine kim aktardıysa onu lütfen araştırsın. MİT Müsteşarımız burada. Çağırıp görüşebilir, ana muhalefet partisi lideridir, çağırsın, görüşsün. Devletten bu bilgiyi alabilir, alsın. Çok net söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getiren hiç şüphem yok FETÖ'nün kullandığı bir elemandır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu da onun vasıtasıyla yanlış enforme etmek suretiyle Türkiye'deki bu yürüyen süreçleri sulandırma çabasına bir bardak suyu da ana muhalefet lideri eliyle döktürmektir."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI