radyobir
radyobir

Kilis Valisi: Suriyelilerin Türkiye'ye alınmasına ihtiyaç yok

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Türkiye ile Suriye arasındaki Öncüpınar Sınır Kapısı'nın açık olduğunu söyledi.

07 Şubat 2016 11:44 | Kategori:

Öncüpınar'da BBC'nin sorularını yanıtlayan Tapsız, sınırda bekleyen Suriyelilere yardım gönderildiğini, onların Türkiye'ye alınmasına ise ihtiyaç olmadığını belirtti.

Tapsız, Türkiye'nin Azez'de, Suriyeliler için dokuzuncu kampı kurduğunu ve onların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını vurguladı.

Kampa çadır, battaniye, yatak ve gıda kolileri gönderildiğini söyleyen Vali Tapsız; her gün 20 bin kişilik sıcak yemek ve 100 bin kişilik ekmeğin de kampta yaşayanlara ulaştırıldığını kaydetti.

Tapsız'ın yaptığı açıklamaya göre, sınıra yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki kamplarda yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor ve Türkiye olası bir sığınmacı akınına karşı topraklarında da gereken tüm önlemleri almış durumda.

'48 saatte yaklaşık 35 bin kişi geldi'

Suriye ordusu, Rus savaş uçaklarının da desteği ile Pazartesi günü Halep'in kuzeyinde büyük bir harekat başlatmıştı.

Operasyonda bazı köyler geri alınırken, muhaliflerin Türkiye'den ikmal yolları da kesilmişti.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, son 48 saatte Suriye'den yaklaşık 35 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini söyledi.

Tapsız, "Sivillere yönelik hava saldırısı durmalı. Bu durmaz ise kitlesel göç engellenemez. Rusya'nın sivillere yönelik hava saldırısı devam ederse, 70 binden daha fazla insanın sınırımıza gelme olasılığı bulmaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Hollanda'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırı ile ilgili olarak "açık kapı" politikasını sürdüreceğini belirtti.

Türkiye, Suriyelilerin sınırından geçişine izin vermiyor, sınır ötesine insani yardım gönderiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI