radyobir
radyobir

Kilise'deki ayinde şaşırtan protesto!..

Washington'daki bir kilisede pazar ayini protestolarla karşı karşıya kaldı.

03 Eylül 2018 05:37 | Kategori: Dünya

Katolik kiliseleri cinsel istismar soruşturmaları karşısında zor durumdayken, kardinal Donald Wuerl, pazar günkü vaazında Katolik klisesinde yaşanan çocuk istismarı vakalarına değindiği sırada büyük bir şok yaşadı. Klisede vaazı dinleyen bir adam ayağa kalkıp 'Kendinizden utanın' diye bağırmaya başladı. Ardından bir kadın Başpiskopasa sırtını döndü...

ABD'nin başkenti Washington'da pazar ayini sırasında kardinal Wuerl klise cemaatinden dualarından Papa Francis'i eksik etmemelerini istedi. O esnada Bian Garfield isimli adam ayağa kalkıp 'Kendinizden utanın' diye bağırıp hızlı adımlarla kiliseyi terk etti.

Öfkeli adam, gazetecilere olayla ilgili; 'Kiliselerde yaşananların ortaya çıkmasının ardından toplumdan beklediğim tepkiyi göremedim. Tanrıya inancımtam ama aynı şeyi kilise için söyleyemem" dedi.

Kilisedeki vaaz sırasında bir kadın da Wuller'i protesto etmek amacıyla sırtını döndü. 

Kardinal Wuller'ın ismi, katolik kliselerinde çocuklara cinsel istismar iddialarıyla anılıyor. Wuller ile ilgili 1966 yılında görev yaptığı kilisede cinsel istismar olaylarına karıştığı iddiaları nedeniyle büyük bir öfkeyle ve istifa istekleriyle karşı karşıya...

KATOLİK KİLİSELERİ CİNSEL İSTİSMAR SKANDALIYLA SARSILDI

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yüzlerce Katolik rahip, binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanmıştı. Pennsylvania Başsavcısı Josh Shapiro, iki yıllık bir soruşturmanın ardından çocuklara yönelik cinsel istismarların, Pennsylvania ve Vatikan'daki kıdemli kilise yetkililerince ''sistematik'' bir şekilde örtbas edildiği sonucuna ulaştıklarını söyledi.

Tahkikat jürisi ise 300'den fazla rahibin 1950'lerin ortalarından beri çocukları istismar ettiğini belirterek, Roma Katolik kilisine ait yüzlerce rahibi binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçladı. Jüri, raporunda bazı kayıtların kaybolduğu ve cinsel istismar kurbanı bazı çocuklar ise konuşmaktan korktuğu için tacize uğrayanların sayısının çok daha yüksek olduğuna inandığını kaydetti. Kurbanlarının çoğunun erkek çocukları olduğuna dikkati çeken jüri, tecavüze kadar uzan her türlü cinsel taciz olayına rastlandığını ifade etti.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde 1950'lerden bu yana yüzlerce Katolik rahibin, binden fazla çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla soruşturma açıldı. Kurbanlarının çoğunun erkek çocukları olduğuna dikkati çeken tahkikat jürisi, tecavüze kadar uzan her türlü cinsel taciz olayına rastlandığını ifade etti.

ABD'NİN EN TANINMIŞ KARDİNALİ İSTİFA ETMİŞTİ

Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa Françesko, 50 yıl önce öğrencisi bir gence yönelik cinsel tacizle suçlanan ABD’nin önde gelen Hıristiyan din adamlarından eski Washington Başpiskoposu Theodore McCarrick’in istifasını kabul etti. Buna göre McCarrick, kendisine gösterilen bir evde kalacak, kendisine yönelik iddialar kilisede bir mahkemede ele alınana kadar günlerini dua ve tövbeyle geçirecek. 88 yaşındaki McCarrick, emekli olmasına rağmen ABD’nin en tanınmış ve aktif kardinalleri arasında yer alıyordu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI