radyobir
radyobir

Kim Vietnam'a gitti, Trump'ı bekliyor!..

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un treni, ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı zirve için Vietnam'a vardı.

26 Şubat 2019 11:46 | Kategori: Dünya

Kuzey Kore'den tren ile yola çıkan Kim Jong-un, Çin-Vietnam sınırındaki Dong Dang kentinde resmi törenle karşılandı.

Buradan kara yoluyla başkent Hanoi'ye ulaşan Kim'e, Kim'in konaklayacağı Melia Oteli'nin önünde çok sayıda gazeteci, polis ve asker beklerken, yüzlerce kişi Kuzey Kore liderini görebilmek amacıyla yol kenarına kurulan barikatların arkasında toplandı.



Basında, 'otele geldiğinde rock yıldızı gibi karşılandığı' yorumları yapılan Kim'i gören bazı Vietnamlıların çığlık attığı belirtildi.

Bu arada Japon TBS TV kanalı, sigara tiryakisi olduğuna işaret ettiği Kim'in, tren yolculuğu sırasında Çin'deki bir istasyonda sigara molası verdiğini gösteren görüntüleri yayınladı.



ABD Başkanı Donald Trump'ın da akşam saatlerinde Hanoi'ye varması bekleniyor. Zirvede Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması ve Kuzey Kore ile Güney Kore'nin resmi bir barış anlaşması imzalaması konuları ele alınacak.

İki lider geçen yılın haziran ayında Singapur'da bir araya gelmişti.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI