radyobir
radyobir

Kimyasal saldırıda Rusya'nın rolü mü var?..

İdlib'e düzenlenen kimyasal saldırının ardından Suriye'yi vuran ABD, saldırıda Rusya'nın payı olup olmadığına ilişkin soruşturma başlattı.

08 Nisan 2017 15:42 | Kategori: Dünya

İdlib'e düzenlenen kimyasal saldırının ardından Esad rejiminin kontrolündeki Şayrat Havaüssü'nü Tomahawk füzeleriyle vuran ABD konuyla ilgili yeni bir adım atmaya hazırlanıyor.

KİMYASAL SALDIRIDA RUSYA'NIN PAYI VAR MI?

AP'nin haberine göre ABD, kimyasal saldırıya Rusya'nın dahil olup olmadığının anlaşılması için soruşturma başlattı.

ABD'nin soruşturmayı başlatmasının sebebi olarak ise kimyasal saldırının hemen sonrasında, saldırının hedefi olan Han Şeyhun semalarında uçan bir insansız hava aracı gösterildi.

ABD Ordusu'ndan yetkilililere göre İdlib'in Han Şeyhun bölgesine düzenlenen saldırının ardından bölgeyi kontrol eden 'drone' Rusya ya da Suriye ordusuna aitti. Başlatılan soruşturmada bunun açığa çıkarılmaya çalışılacağı belirtildi.

Öte yandan konuyla ilgili CNN'in sorusunu yanıtlayan Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov, iddiaların doğru olmadığını savundu.

Hatırlanacağı gibi ABD, İdlib'e düzenlenen kimyasal saldırıdan Esed rejimini sorumlu tutmuş, Şayrat Havaüssü'ne düzenlenen füzeli saldırının ardından, ABD'nin BM Büyükelçisi Nikki Haley 'daha fazlasını yapmaya hazır' olduklarını söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI