radyobir
radyobir

Kına gecesi dönüşü feci kaza: 3 ölü

Erzincan'da kına gecesinden dönen otomobil ile yolcu otobüsünün çarpışması sonucu damadında aralarında bulunduğu 3 kişi öldü, 2'si ağır 4 kişi de yaralandı.

23 Temmuz 2015 08:02 | Kategori:

Kaza, bugün saat 02.00 sıralarında Erzincan-Çağlayan yolu, Çağlayan Kavşağı'nda meydana geldi. Muş'un Varto ilçesinden Erzincan'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan Yalınca köyündeki kına gecesine katılan ve içerisinde damat Ali Altun'un da bulunduğu 7 kişi, kına gecesinin bitmesinin ardından şehir merkezine doğru yola çıktı. 24 yaşındaki Hıdır Aslan yönetimindeki 10 CBS 63 plakalı otomobil, Çağlayan Kavşağından geçtiği sırada, İstanbul'dan Van istikametine gitmekte olan içerisinde 56 yolcunun bulunduğu 39 yaşındaki Hakan Danış idaresindeki 34 KA 7850 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile savrulan otomobil orta refüjde durabildi. Hurda yığınına dönen otomobil içerisinde bulunan damat Ali Altun, Serkan Kartal ve Gökhan Aslan olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Hıdır Aslan, damadın kardeşleri Hürkan Altun, Murat Altun ile Özkan Akhan da yaralandı. Yaralılar ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen hayatını kaybedenlerin sinir krizi geçirdi. Savcının kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından, hayatını kaybedenler otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Takograftaki hızının 80 kilometre olduğu belirlenen otobüsteki yolcular, otomobilin aniden kavşağa çıkması sonucu kazanın yaşandığını, otobüs sürücüsünün serinkanlılığı sayesinde daha büyük bir facianın önüne geçildiği söyledi. Hayatını kaybeden damat ve yakınlarının bugün gündüz gelini alarak düğün için Muş'un Varto ilçesine gitmeyi planladıkları öğrenilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI