radyobir
radyobir

Kıran kırana derbi Beşiktaş'ın

Basketbol Süper Ligi 9. hafta kapanış maçında Beşiktaş, Anadolu Efes'i 67-64 mağlup etti.

03 Aralık 2017 21:41 | Kategori:

Karşılaşmaya her iki takım da hızlı başladı. Ancak hücumda rakibine göre daha baskın bir oyun çıkaran Beşiktaş, ilk çeyreği 21-17'lik üstünlükle tamamladı. İkinci çeyreğe Kenan Sipahi ve Kyle Weems'in sayılarıyla başlayan Siyah Beyazlılar, Ryan Boatright'ın sayısıyla farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkardı. Anadolu Efes, son 2 buçuk dakika içinde Vladimir Stimac ile bir ivme yakalasa da, Beşiktaş devre arasına 33-31 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Errick McCollum ile etkili bir başlangıç yapan Anadolu Efes, 9-0'lık seriyle öne geçti ve farkı 7 sayıya kadar yükseltti. Ancak Beşiktaş, kısa süre içinde maça yeniden ortak oldu. Siyah Beyazlılar, D. J. Strawberry'nin çeyreğin bitimine 2 saniye kala attığı 3 sayılık basket sonrası dördüncü çeyreğe 52-49'luk skorla üstün giren taraf oldu. Beşiktaş, son 10 dakikanın ilk bölümlerine iyi başladı ve farkı çift hanelere çıkardı. Ancak Anadolu Efes, 5 buçuk dakikada 11-0'lık bir seriyle yeniden öne geçse de, son dakikaya 61-61'lik eşitlikle girildi. Fırsatları daha iyi değerlendiren taraf Beşiktaş oldu ve mücadeleden 67-64 galip ayrıldı.

Beşiktaş'ta D. J. Strawberry 14, Kyle Weems 12 ve Kenan Sipahi 11 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Anadolu Efes'te Errick McCollum 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI