radyobir
radyobir

Kırgızistan'ın cazibe merkezleri

Kırgızistan'daki Yedi Öküz (Ceti Ögüz) Vadisi ile Masal Kanyonu, dağ, çam ormanı ve şelalesiyle yerel ve yabancı turistler için cazibe merkez statüsünü koruyor.

13 Ağustos 2019 10:24 | Güncelleme :13 Ağustos 2019 12:26 | Kategori: Dünya

Yedi Öküz Vadisi, Isık Göl eyaletindeki krater göl olan Isık Göl'ün güney sahilinde ve Teskey Ala Too Dağları'nın yamacında yer alıyor.

İsmini, "girişinde yan yana dizilip yatan öküzleri andıran kırmızı tepelerden" alan vadi, ortadan bölünmüş kırık kalbi anımsatan tepesiyle de turistlerin ilgisini çekiyor. Bu tepe, özellikle evli çiftlertarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.


Dağ, çam ormanları ve şelale gibi doğal güzellikleri ve temiz havasının yanı sıra kısrak sütü tedavi merkezi, vadiyi turistler için cazibe merkezi haline getiriyor.

Termal tesisli sağlık merkezinin de bulunduğu vadideki milli çadırlar, turistlere hem konaklama hem de kısrak sütü tedavisi hizmeti sunuyor.

Vadideki Kök Cayık Yaylası, çam ormanları ve 40 metre yükseklikteki şelale, yerli ve yabancı turistlerin özellikle yaz aylarında serinlemesi ve yürüyüş yapabilmesi için ortam oluşturuyor.



"Masal" Kanyonu

"Masal" kanyonu da Isık Göl'ün güney kıyısında eyalet merkezi Karakol'dan 100 kilometre mesafede yer alıyor.

Kanyonun ismi, binlerce yıllık erozyonların sonucu kırmızı kil tepelerinin farklı şekiller alarak, masal hayvan ve saraylarını anımsatmasından geliyor.



Masal Kanyonu, beş kilometre uzunluğunda "Çin duvarını", fil, begemot ve yılan gibi hayvanları anımsatan kırmızı kil oluşumlarıyla da turistlerin ilgisini çekiyor. 

Turistler, Isık Göl'e gezisinde bu kanyonu ziyaret ederek, fotoğraflar çektiriyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI