radyobir
radyobir

Kırklareli Tiyatro Festivali başlıyor

Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü Oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Etkinlikleri kapsamında, 6'ıncı Tiyatro Şenliği'ne perdelerini açtı.

30 Mart 2018 12:38 | Kategori: Kültür & Sanat

27 Mart Salı günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kırklarelili tiyatro severler, yoğun bir ilgi gösterdiler. Dünya Tiyatro Günü’nün anlamı ve önemi üzerine açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun selam ve sevgilerini ileterek, tiyatro sahnesinin hep aydınlığa açılmasını diledi.

Konuşmaların ardından, bu yıl Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından alınan karar ile 70.Kuruluş yıldönümü sebebiyle, dünyadaki beş farklı UNESCO bölgesinden birer yazarın kaleme aldığı Uluslararası Tiyatro Bildirilerinden, İngiliz Oyuncu ve Yazar Simon McBurney’in bildirisi, Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nden iki öğrenci tarafından okundu. Tiyatro Bildirisinin okunması ile birlikte 7 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek olan 6’ıncı Tiyatro Şenliği başladı.

Şenliğin İlk Gününde Üniversite Öğrencilerinden Kusursuz Performans

Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü Öğrencileri’nin rol aldığı ve kulübün deneyimli oyuncusu Ali Can Karagülmez’in yazdığı "Oyunum Oyun” adlı tiyatrosu ile başlayan ilk günde izleyiciler keyifli dakikalar geçirdiler. İlk defa sahnelenen ve seyirciye sunulan oyunda, komedi türünde eğlenceli bir anlatımla sınıf çatışması, kapitalizmin getirdikleri, izleyiciyi de içine alarak farklı bir tiyatro deneyimi yaşattı. Üniversite öğrencilerinin sahne performansı ise seyirci tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider oyuncuları tebrik ederek, sanata emek vermiş gençlerin alkışların en güzelini hak ettiklerini dile getirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI