radyobir
radyobir

Kırkpınar, Tekirdağ için sessiz başlıyor!..

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugün başlayan 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında kendisini belediye binası önünde bekleyen müzisyenlere Tekirdağ'da 24 kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle davul ve zurna çaldırmazken, bu akşam yapılması planlanan konserlerin de iptal edildiğini açıkladı.

09 Temmuz 2018 05:23 | Kategori: Yaşam

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinin ilk gününde Kırkpınar davul ve zurna ekibi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı belediye binasının önünde karşıladı. Gürkan, "Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 24 vatandaşınÿhatırasına saygı göstermek için tokmağımız davulumuza bir kez vuracak, geleneğimizi yaşatmış olacağız ama bugün başka davul ve zurna çalmayacak" dedi.



Ayrıca davul zurna ekipleri, tren kazası dolayısıyla kollarına siyah kurdele taktı.

Bu arada, bu akşam festival kapsamında düzenlemesi planlanan konserler ile 25 Kasım Stadyumu'ndaki program iptal edildi.

657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, açılışı saati olan 18.00'de toplanacak kortejin sessiz bir şekilde Atatürk Anıtı'na yürüyerek anıta çelenk bırakmasıyla başlayacak.

Festivalin içerisinde yer alan yağlı güreşler ise 13 Temmuz Cuma günü başlayacak. Festival ve güreşler 15 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI