Kişida, G7 Liderler Zirvesi öncesi ilk Afrika turuna çıktı
Japonya Başbakanı Kişida Fumio, göreve gelmesi sonrası çıktığı ilk Afrika turunda Mısır, Gana, Kenya ve Mozambik'e gidecek.
Başbakan Kişida, Japonya'nın ev sahipliğinde mayısta düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi öncesi, ikili diplomasiye hız kazandırmayı hedefliyor.
Japonya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre Kişida bir hafta sürmesi planlanan dış gezisinde Mısır, Gana, Kenya ve Mozambik'e gidecek.
Ekim 2021'de göreve gelmesi sonrası çıktığı ilk Afrika turunda Kişida altyapı, sağlık, gıda, enerji ve maden alanlarında ikili işbirliklerini ele alacak.
Kişida'nın, Rusya-Ukrayna krizi ile Çin'in artırdığı nüfuzuna karşı uluslararası düzenin korunmasına yönelik ülkesinin kararlılığını vurgulayacak.
Gezinin ilk durağı Mısır'a sabah saatlerinde hareketi öncesi Kişida, "Uluslararası meseleler hakkında işbirliğimizi teyit etmek istiyorum." dedi
Afrika gezisinin akabinde Japon Başbakan'ın, ülkeye geri dönmesi öncesinde Singapur'a da bir gezi düzenlemeyi planladığı aktarıldı.
Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, G7 Dönem Başkanı Japonya'nın, küresel sorunlara karşı Afrika ülkeleriyle işbirliğini vurgulayacağını belirtmişti.
G7 Liderler Zirvesi, Japonya'nın ev sahipliğinde 19-21 Mayıs'ta ülkenin güneybatısındaki Hiroşima kentinde düzenlenecek.
Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa'nın da hafta sonu itibarıyla 5 ülkeyi kapsayan Orta ve Günay Amerika turuna çıkacağı bildirildi.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Güney Afrika'da dev dalgadan 3 denizaltı personeli öldü
- "Küresel ısınmanın bedelini Afrikalılar ödüyor"
- Orta Asya-ABD Devlet Başkanları Zirvesi NY'ta yapıldı
- Küba'daki "G77+Çin" zirvesi ortak deklarasyonla sona erdi
- "G77+Çin" zirvesi Canel'in konuşmasıyla başladı
- Küba'da "G77+Çin" zirvesi düzenlenecek
- Lübnan'daki mülteci kampında ölü sayısı 5'e çıktı
- G20 Liderler Zirvesi başladı
- "Latin Amerika ve Karayipler Konferansı" zirvesi başladı
- Erkeklerin üçte birinde HPV çıktı