radyobir
radyobir

Kızıl Ordu Korosu: 88 yıllık gelenek

Düşen Rus uçağında 64 Kızıl Ordu Korosu mensubu da bulunuyordu. 1928 yılında kurulan ve Türkiye'den Almanya'ya dünyanın pek çok ülkesinde konser veren Koro, 2 bin eserden oluşan bir repertuara sahipti.

26 Aralık 2016 06:58 | Güncelleme :26 Aralık 2016 08:45 | Kategori: Dünya



1928 yılında kuruldu

Kızıl Ordu Korosu, Sovyet ve Rus ordusunda asker korosu olarak zengin bir geleneğe sahip. Ordu 1928 yılında Aleksander Aleksandrov (1883-1946) tarafından kuruldu. Aleksandrov, 1943 yılında SSCB ulusal marşını da yazmıştı.



2000 eserden oluşan repertuar

Koro, Ortodoks kilise şarkıları, Rus halk şarkıları, marşlar ve pop müzik de dahil yıllar içinde 2 bin civarında eserden oluşan bir repertuara sahip oldu.



Dans grubu da vardı

Yıllar içinde Kızıl Ordu Korosu’na bir orkestra ve dans grubu da eklendi.



Kuşatma altındaki Berlin’de konser

Kızıl Ordu Korosu, ilk olarak 1948 yılında kuşatma altındaki Berlin’de sahne aldı. Berlin’de en son 2015 yılında sahne almıştı.



Koro İstanbul'da da konser vermişti

2016 yılında Kızıl Ordu Korosu’nun yönetimini Korgeneral Waleri Chalilow almıştı. Ordu Türkiye’de de konserler verdi.



Askerlere moral vereceklerdi

Suriye'ye doğru havalandıktan sonra düşen askeri nakliye uçağında bulunan Rus Kızıl Ordu Korosu ve dansçıları, savaştaki askerlere moral vermek için yılbaşında gösteri düzenleyecekti

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI