radyobir
radyobir

Kızıldeniz'de Suudi petrol tankeri vuruldu...

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, 'Yemen'deki Şii Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası sularda bir Suudi petrol tankerine saldırdığını' duyurdu. Husiler ise savaş gemisi vurduklarını iddia etti.

03 Nisan 2018 18:27 | Kategori: Dünya

İlkin Suudi Arabistan'ın El Arabiya kanalı, Kızıldeniz'de bir Suudi petrol tankerinin 'Yemen'deki Şii Husilerin saldırısında vurulduğu' haberini geçti.

Ardından 'Yemen'deki Şii Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası sularda bir Suudi petrol tankerine saldırdığı' açıklamasını yapan Saudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, hafif hasar alan tankerin yoluna devam ettiğini söyledi.

Yemen'in başkenti Sana'daki Husi yönetiminin ise Suudi liderliğindeki koalisyonun bir savaş gemisini Kızıldeniz'de hedef aldığını duyurduğuna dair haberler geliyor.

Saudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, Şii Husilerin yönetimi ele geçirmesi üzerine Mart 2015'ten beri Yemen'e saldırıyor.

Koalisyonun açıklamasında, Suudi tankerine saldırının Yemen'in Kızıldeniz'deki Hudeyde limanı açıklarında gerçekleştiği, tankere eşlik eden koalisyon üyesi bir ülkenin savaş gemisinin derhal müdahale ettiği ifade edildi. Ama saldırının ne gibi bir silahla düzenlendiği belirtilmedi.

Dün koalisyonun Hudeyde'ye yönelik bombardımanında 7'i çocuk en az 12 ya da 16 sivilin öldüğüne dair haberler gelmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI