radyobir
radyobir

Kızkalesi sonbaharda da tatilcilerin gözdesi

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi'ne yerli ve yabancı turistlerin ilgisi sonbaharda da devam etti. Çukurova Turistik Otelciler Birliği Genel Sekreteri Seçkin: "Tüm tatilcileri hem ekonomik yönden hem de sessiz bir ortamda tatil yapmaya davet ediyoruz"

04 Ekim 2016 12:44 | Kategori: Ekonomi

Türkiye'de önemli tatil merkezleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Mersin'in Erdemli ilçesindeki tarihi Kızkalesi'nde tatilciler sonbaharda da denizin tadını çıkarıyor.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Genel Sekreteri Burak Seçkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersin sahillerinde en güzel tatil döneminin başladığını söyledi. 

UNESCO tarafından Dünya Geçici Mirası listesinde yer alan Kızkalesi'nde sonbaharda tatilin tadının bambaşka olduğunu belirten Seçkin, "Nemin olmadığı, sahilin kalabalıktan arındığı, sessiz ve dingin bir dönemde tatil yapmak bir başka güzeldir. Tüm tatilcileri hem ekonomik yönden hem de sessiz bir ortamda tatil yapmaya davet ediyoruz." dedi. 

Yazın yoğun ve dolu bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Seçkin, tatilcilerin sezonda Mersin sahillerini tercih ettiğini, doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi.

Seçkin, Ramazan ve Kurban Bayramında da tatilcilerin tercihinin Mersin olduğuna vurgu yaparak seçkin, şunları kaydetti:

"Şimdi de sonbaharın gelmesiyle aşırı nem kalmadı. Hava sıcaklığı 30, deniz suyu sıcaklığı ise 23-25 derece arasında seyrediyor. Yaz dönemindeki kalabalık da yok. Şimdi de yerli ve yabancı turistler Kızkalesi'ni tercih ediyor. Yine sonbaharda tatilin keyfini çıkartmak isteyenler sessiz ve dingin bir ortamda tatil yapıyorlar. Sonbaharda tatil yapmanın keyfi bir başka oluyor. Tüm tatilcileri Kızkalesi'ne bekliyoruz." 

Almanya’da yaşayan gurbetçi Damla Kılıç da sonbaharda tatil yapmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek, "Kızkalesi ve Mersin sahillerini çok seviyoruz. Temmuz, ağustos aylarında hava hem çok sıcak hem de nem oranı çok yüksek olduğu için eylül, ekim aylarında tatil yapmayı tercih ediyoruz. Hava sıcaklığı çok güzel, Akdeniz'de yazdan kalma günler yaşanıyor." diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI