radyobir
radyobir

Kızlarımızı cennete uğurladık!..

Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki yurt yangınında yaşamlarını yitiren Sinanpaşa Ortakulu'nun öğrencileri gözyaşları arasında toprağa verildi. 6 öğrenci aynı mahalle, diğer 4 öğrenci ise farklı mahallelerde son yolculuklarına uğurlandı. Küçük yaşta okumak için evlerinden ayrılıp ailelerinden uzak yatılı olarak okudukları yurtta yanarak feci biçimde ölen kız çocuklarının cenazeleri de köylerine kar ve yağmurdan çamur deryasına dönen yoldan güçlükle götürüldü. 7 kilometrelik sarp bir geçit ancak 2 saatte geçilebildi.

01 Aralık 2016 15:22 | Kategori: Yaşam

Asri Mezarlık morgundan alınan 5 ve 8’inci sınıflar arası öğrenciler Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Sevim Köylü ve Zeliha Avcı’nın cenazeleri için Aladağ’ın Köprüçük Mahallesi’nde; Cennet Karataş, İlknur Maden ile Sema Nur Aydoğdu’nun cenazeleri Kışlak, Gamze Bağır’ın cenazesi de Karahan mahallerine götürüldü. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bazı Adana milletvekilleri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Emniyet Müdürü Osman Ak ile diğer protokol üyeleri de Aladağ’a cenazelerle birlikte gitti.

CENAZE ZOR ULAŞTIRILDI

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda hayatını kaybedenlerden 10'unun cenazesi, Aladağ'ın kırsal kesimindeki yerleşim yerlerine coğrafi şartlar nedeniyle zorlu yolculuğun ardından götürüldü.

Adana'daki Asri Mezarlık morgundan sabah saatlerinde alınan cenazeler, Adana Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarıyla konvoy halinde defnedilecekleri Aladağ ilçesinin kırsal kesimindeki mahalleleri Köprücük, Kışlak ve Karahan'a uğurlandı.



Adana'dan Köprücük'e 6, Kışlak'a 3, Karahan'a 1 öğrencinin cenazesi gönderildi.

Köprücek'e götürülen 6 cenazeyi taşıyan iki cenaze aracı, Toros dağlarının arasındaki yolda güçlükle ilerledi.

Konvoydaki bazı araçlar zorlu yol şartları nedeniyle ilerleyemezken, kimi vatandaşlar da tepelere tırmanarak Köprücek'e ulaşmaya çalıştı. 

Jandarma ekipleri de araçların yolda kalmaması için uyarı ve yönlendirmelerde bulundu.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş da beraberindekilerle zaman zaman araçlarından inerek, bölgede yol açma çalışması yapan görevlilerden bilgi aldı.

Bu arada, her iki cenaze aracı da yolun bir bölümünün dik ve çamurlu olması nedeniyle ilerleyemedi. Cenaze araçları, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin itmesiyle yola devam ettikten sonra Köprücek'e ulaştı.

Kışlak'ta toprağa verilecek 3 öğrencinin cenazesi ile Karahan'a defnedilecek öğrencinin naaşı da zorlu yolculuğun ardından yerleşim yerlerine getirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI