radyobir
radyobir

Kolombiya'daki yakıt deposunda yangın: 1 itfaiyeci öldü

Kolombiya'nın Barranquilla şehrinde bulunan Compas limanındaki bir yakıt depolama tesisinde dev bir yangın meydana geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, en az 1 itfaiyecinin hayatını kaybettiği bildirildi.

22 Aralık 2022 06:52 | Kategori: Latin Amerika

Ülkenin Atlantico yönetim merkezine bağlı Compas limanında özel bir petrol şirketine ait yakıt depolama tesisindeki tanklarda patlama oldu.

Yetkililer, dört tanktan ikisinde büyük bir patlama olduğunu belirterek, patlamada 1 itfaiyecinin hayatının kaybettiğini, 2 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yangına karadan ve havadan müdahale eden ekipler, alevlerin diğer tanklara sıçramaması için zamanla yarışıyor.

Liman gemi trafiğine kapatılırken, çevrede yaşayanların tahliye edilebileceği bildirildi.

Yetkililer, daha fazla patlama yaşanması riskini önlemek ve petrol tanklarını soğutmak için bir koordinasyon karargahının kurulduğunu ve nehir itfaiye filosunun çalışmalara dahil edildiğini duyurdu.

Yerel itfaiye birimlerinden yapılan açıklamada, Kolombiya silahlı kuvvetleri ve itfaiye görevlilerinin Compas limanındaki bir petrol depolama merkezinde çıkan yangına müdahale ettiği bildirildi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Barranquilla İtfaiye Teşkilatı'na bağlı dokuz araç, olay yerinde İçişleri Bakanlığı ve Afet Risk Yönetimi personelinin çalıştığı bir akaryakıt şirketinde çıkan yangına müdahale ediyor. Bu acil durum sırasında Çavuş Javier Enrique Solano Ruiz'in hayatını kaybettiğini bildirmekten dolayı üzgünüz."

Çalışmalarda temel amacın geriye kalan iki petrol tankında patlama yaşanmasının önüne geçmek olduğunu kaydeden Barranquilla Belediye Başkanı Jaime Pumarejo, yangının devam ettiğini bildirdi.

Petrol deposu çevresindeki 800 metrelik alanda güvenlik bölgesi kurulurken, İçişleri Bakanlığı yangını kontrol altına alabilmek için ABD'den uzmanların bölgeye intikal edeceğini kaydetti.

Bölge sakinlerine ise yangın nedeniyle havaya saçılan yanıcı maddelerin kuvvetli rüzgarlarla uzun mesafelere taşınması nedeniyle maske ve solunum cihazı kullanma, pencereleri kapatma ve evcil hayvanlar için tedbir alma çağrısında bulunuldu.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI