radyobir
radyobir

Komşuda DHKP-C operasyonu

Yunan polisi, bu sabah Atina'da DHKP-C operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında 8'i erkek biri kadın 9 kişi gözaltına alınırken, operasyonun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık başında Atina'ya yapacağı ziyaret öncesi düzenlenmesi dikkat çekti.

28 Kasım 2017 12:51 | Kategori: Terör

Yunan polisi, Atina’nın Kalithea ve Neos Kosmos semtlerindeki 3 farklı apartmana yapılan baskınlar kapsamında 8’i erkek, 1’i kadın toplamda 9 DHKP-C üyesini gözaltına aldı. Edinilen ilk bilgilere göre, baskınlar sırasında 3 ayrı evde bulunan bilgisayarlara ve USB stick'lere el kondu. Polis ayrıca evlerden birinde ne olduğu bilinmeyen ve incelenmek üzere laboratuvara gönderilen bir madde de buldu. Operasyonlar sürüyor.

Reuters’a açıklama yapan bir Yunan polis yetkilisi 9 kişinin gözaltına alındığını, tutuklananlar arasında Afgan ve Kürt olduklarını belirtti. Ayrıca patlayıcı materyal, infilak mekanizmasına bağlamak için kablolar ve diz üstü bilgisayarlar ele geçirildiği bildirildi.Baskınların terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirtildi. 

ERDOĞAN ZİYARETİ ÖNCESİ OPERASYON

Operasyonların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7-8 Aralık'ta Atina’ya yapmayı planladığı ziyaret öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Erdoğan 65 yıl sonra Yunanistan’a gelecek ilk Türk Cumhurbaşkanı olacak.

Erdoğan, 65 yıl sonra Yunanistan’a resmi ziyaret düzenleyen ilk Türkiye Cumhurbaşkanı olacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI