radyobir
radyobir

Komşuda sel can aldı!..

Atina'nın batısındaki bölgelerde yaşanan selde Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerinde sel felaketinde en az 10 kişi hayatını kaybetti.

15 Kasım 2017 18:04 | Kategori: Dünya

Evler ve arabalar su ile çamur altında kaldı, duvarlar ve yollar çöktü. Şimdiye kadar ölü sayısı 10'a yükseldi. Bu sayının daha da artacağından korkuluyor, zira üç kişi kayıp, aralarından biri ağır olmak üzere 10 kişi de hastaneye kaldırıldı.

500 kurtarma çağrısı alan itfaiye güçleri 150 itfaiye aracı ve 50 itfaiye memuru ile kurtarma çalışmalarına devam ediyor. 

Başkente yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerini etkisi altına alan selin ardından, biri ağır olmak üzere yaralanan 9 kişinin bölgedeki hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yüzlerce kişinin ev ve araçlarında mahsur kalmasına sebep olan taşkınlar geniş çaplı maddi hasara neden oldu. Çok sayıda araç sel sularına kapılarak metrelerce sürüklenirken, bölgedeki birçok yol trafiğe kapandı.

Sel felaketinin yaşandığı Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerinde olağanüstü hal ilan edildi.  Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Öte yandan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ilgili bakan ve yetkililerle acil durum toplantısı yapacağı açıklandı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI