radyobir
radyobir

Konuşan resimler sergisi yeni yolculuğuna başlıyor

Sanatçı Ebru Ceylan'ın "Konuşan Resimler" sergi serisinde yer alan "Saint Age" resim sergisi, 8-18 Nisan tarihleri arasında BomontiAda'da sanatseverleri bir araya getirdi. "Saint Age", BomontiAda'da gerçekleşen serginin ardından Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerindeki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

21 Nisan 2022 16:49 | Kategori: Kültür & Sanat

Sanatın insan üzerindeki etkisini ve bu ölçümlenebilirliği açtığı sergilerle değerlendiren Ebru Ceylan’ın, 2014 yılında başladığı ve Türkiye’nin ilk betimlemeli sergisi olan "Konuşan Resimler” sergi serisinin "Saint Age” adımı, 8-18 Nisan tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 8 Nisan’da tiyatro ve müzik dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla açılan "Saint Age”, 10 gün boyunca konuklarını "Kutsal Çağ”ın resimleriyle buluşturdu.

İstanbul’daki sanatseverlerle buluşmasının ardından "Saint Age” bu kez yeni yolculuklara çıkmaya hazırlanıyor. Daha önceki "Konuşan Resimler” sergi serilerinde olduğu gibi Türkiye'nin önemli tiyatro-sinema oyuncuları ile seslendirme sanatçılarının sesleri ve müzikleriyle eşlik ettiği "Saint Age” için de albüm hazırlıkları devam ediyor. İnsanların içindeki Hamlet’i ortaya çıkarmak için böyle bir seri yarattığını belirten Ebru Ceylan, yeni insanlar ve dokunacağı yeni Hamletler için "Saint Age” resimleri ile 25 şehrin hedeflendiği bir Anadolu turnesine çıkacak.

Konuşan Resimler "Saint Age” ile Rota Dünyaya Çevrilecek

Faust, Antigone, Romeo ve Juliet, Hamlet, Medea, Macbeth, Godot’yu Beklerken, Hayaletler, Asiye Nasıl Kurtulur?, Lüküs Hayat, Arzu Tramvayı, Martı, Venedik Taciri, Vanya Dayı ve Othello gibi dünya edebiyatının ölümsüz eserlerine yer veren Ebru Ceylan, Anadolu turnesinin ardından 7 ülkede resimlerini sergileyecek.

"Farklı fikir ve düşüncedeki insanların bir masada toplanması” anlayışıyla yola çıkan "Konuşan Resimler”, şimdiye dek bu topraklarla bağ kuran edebiyatçılarımızın, ozanlarımızın işlendiği bir yolculuktan dünyaya açtığı pencereyi bu kez fiziksel olarak da gerçekleştirecek. Bu topraklara, dünyanın yarattığı mühim karakterlerin davet edildiği "Saint Age”, dünyadaki sanatseverlere iyilik ve kötülüğün nereden çıktığını, varlığı ve hiçliği, cennet ve cehennem kavramlarını; Tanrı’nın cennet olarak doğayı ve cehennem olarak insanı mı yarattığını sorgulatan bir şölen sunacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI