radyobir
radyobir

Konya'da 3 aile nereye kayboldu?..

İstanbul Ortaköy'de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısını gerçekleştiren kişiyle irtibatlı olduğu iddiasıyla İzmir'de yakalanan yabancı uyruklu üç ailenin, olaydan kısa süre önce Konya'dan ayrıldığı tespit edildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristle irtibatlı olduğu iddiasıyla İzmir'de yakalanan yabancı uyruklu üç ailenin, olaydan kısa süre önce Konya'dan ayrıldığı belirlendi. Ailelere ev kiralayan iki emlakçı gözaltına alındı.

04 Ocak 2017 06:44 | Güncelleme :04 Ocak 2017 14:42 | Kategori: Terör

İstanbul’da ünlü gece kulübü Reina’daki katliamı gerçekleştiren DEAŞ’lı teröristle ilgili operasyonlar çeşitli illerde devam ederken, İzmir’de polis Kırgız ve Uygur Türkü 3 aileye mensup 27 kişiyi gözaltına aldı. Bu ailelerin Konya’dan İzmir’e geldikleri saptanırken, Reina saldırısını yapan teröristin ilişki kurduğu aileler olup olmadıkları araştırılıyor.

Yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştiren Orta Asya kökenli DEAŞ’lı teröristin yakalanmasına yönelik İstanbul’da başlatılan operasyonlar, Konya başta olmak üzere çeşitli illerde sürdürüldü.

Bu operasyonlarda elde edilen bilgilerde, Kasım ayında Konya’ya eşi ve 2 çocuğuyla gelen DEAŞ’lı teröristin, kentin Bosna Hersek Mahallesi’nde ev kiralayan yabancı uyruklu 3 aileyle ilişki kurduğu saptandı.

Reina katliamından sonra Konya’da polisin yaptığı baskınlarda, 3 ailenin kaldığı evlerde kimse bulunamadı. Evleri boşalttıkları belirlenen 3 aile de sır oldu.

İZMİR’DE 3 AİLE GÖZALTINDA

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri yaptıkları çalışmada Konya’dan, Uygur Türkü ve Kırgız ailelerin İzmir’e geldiğini saptadı. Bu kişilerin kaldığı İzmir’in Buca İlçesi’ndeki adreslere dün gece yapılan operasyonda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 3 aileye mensup 27 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Uygur Türkü ve Kırgız ailelerin Reiana katliamını yapan teröristle bağlantılarının olup olmadığı araştırılırken, pasaportlarına yönelik inceleme sürüyor.

İstanbul Ortaköy'deki DEAŞ katliamının ardından polis saldırganın bağlantılarının izini Konya'da bulmuştu. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gece gerçekleştirdiği operasyonla DEAŞ'lı teröristle ilişkisi saptanan bazı kişileri gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında teröristin eşi de vardı. Eşi ve çocukları İstanbul'a getirildi. 



OTOGARDAKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Ortaköy'de Reina isimli gece kulübünde yılbaşı gecesinde saldırı düzenleyerek 39 kişinin ölümüne, 65 kişinin de yaralanmasına sebep olan teröristin Konya Otogarı'nda görüntüleri ortaya çıktı. 



Kırgızistan uyruklu olduğu belirtilen teröristin Kasım ayı sonunda Konya'ya geldiği ve 15 Aralık'ta ayrıldığı öğrenildi. Konya Otogarı'nın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırganın tek başına rahat tavırlarla yanında hiçbir eşya olmadan elleri cebinde yürüyerek otogara geldiği görülüyor.

16 GÖZALTI

Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çok yönlü devam ediyor. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 8 kişinin ifade işlemleri devam ederken, 6 kişi daha gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan 14 kişinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Saldırıyla ilişkili olabilecekleri şüphesiyle yabancı uyruklu 2 kişi de Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Belgeleri, cep telefonları ve valizleri detaylı şekilde incelenen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.Teröristin görüntülerinin medyada yer almasının ardından polise vatandaşlar tarafından ihbarlar yapıldığı bildirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI