radyobir
radyobir

Köprüde insan seli!..

İstanbul'da yüz binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anmak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tek yürek oldu.

15 Temmuz 2018 23:43 | Kategori:

15 Temmuz'un ikinci yılında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması düzenlendi. 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen tören öncesinde Ümraniye, Kartal, Sancaktepe, Ataşehir ve Maltepe civarından vatandaşlar, araç konvoyu oluşturarak ya da yaya şekilde saat 14.00'te trafiğe kapatılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki alana doğru geldi. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atan vatandaşlar ise Beylerbeyi tarafından köprüye doğru yürüdü. Beşiktaş İskelesi'nden de vatandaşlar vapurla Üsküdar'a, oradan da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geçti. Yoğunluk nedeniyle bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. 

BAŞKAN ERDOĞAN, ŞEHİTLER MAKAMI'NDA DUA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nakkaştepe'de aracından inerek yürüyüşe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları da eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, 15 Temmuz Şehitler Makamı'na geldi. Burada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından dua edildi. Tören alanında ise Cumhurbaşkanlığınca 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler anısına hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Söyle Çocuk" şiirini okuduğu klip ekrana yansıtıldı. 

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Şehitler Makamı'ndan yürüyerek anma programının yapıldığı alana geçti. 

Başkan Erdoğan platformdan halkı selamlarken Esat Kabaklı'nın "Bil Oğlum" türküsü çalındı. Erdoğan'ın konuşması sırasında "İdam isteriz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılırken, vatandaşlar Türk bayraklarının yanı sıra, Filistin, Azerbaycan ve Suriye bayrakları salladı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI