radyobir
radyobir

Korkunç itiraf!.. Adli emaneti boşaltmışlar!..

İstanbul Kartal'da Davut Mengir'i (46) adli emanetten çaldığı tabancayla öldüren Anadolu Adliyesi Emanet Bürosu'nda görevli memur Emir Şuayip Tekin, cinayetten yargılandığı davada akıl almaz itiraflarda bulundu.

09 Eylül 2016 06:30 | Kategori:

Cinayet davasının ilk duruşması, dün İstanbul Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Emir Şuayip Tekip ve 8 tutuksuz sanığın tümü katıldı. Duruşmada savunma yapan Emir Şuayip Tekin, şunları söyledi:

425 ALTIN, 4 KG UYUŞTURUCU

"Adli emanetteki altınlarla şaka amaçlı video çektim. Adliyede memur Aslı M.’ye izlettim. O, birlikte yaşadığı Davut Mengir’e söylemiş. Davut sürekli altınları çalmam için telkinde bulundu. Emanetteki 425 tam altını çaldım. Yerlerine konulacak sahtelerini Davut yaptırdı. 200 altını Davut’a verdim. Aslı M. daha sonra Davut’a emanette uyuşturucu madde olduğunu da söyledi.

Davut, Zonguldak’taki ailemi öldürmekle tehdit etti. Bunun üzerine 4 kilo uyuşturucu çaldım. Yarısını Davut’a verdim. Davut tehditlerini sürdürünce emanetten bir silah alıp üzerimde taşımaya başladım.

Son gece Pendik’te arabada buluştuk. Beni tehdit etti. Silahı çekip omuzuna dayadım. Birden ateş alınca öldü. Öldürme kastım yoktu.” Mahkeme diğer sanıkların ifadelerinin daha sonra alınması için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Nisan 2016’da işlenen cinayetle ilgili soruşturma sonunda Emir Şuayip Tekin’e ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açmıştı. İddianamede, cinayet silahının adliye emanetinden alınması nedeniyle de adliyede görevli 9 memura 35 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI