radyobir
radyobir

Koronavirüs Macron'un çok yakınında

Fransa'da Kültür Bakanı Franck Riester'den sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yakın çalışma ekibinden kabine direktörü Patrick Stzroda (68) da Corona virüsüne yakalandı. Ulusal Meclis'te ise 5 milletvekili virüs nedeniyle karantinaya alındı.

11 Mart 2020 08:15 | Kategori: Sağlık

Paris'te Avrupa'nın en önemli çocuk hastanelerinden Hopital Necker'i ziyaret ederek Corona virüsü ile mücadele eden sağlık ekibine destek veren Emmanuel Macron, Fransızlar'a seslenerek "Bu salgının daha sadece başındayız" dedi.

Macron, sağlık çalışanlarından bilgi aldıktan sonra hastane çıkışında gazetecilerle sohbet etti. "Krize karşı her türlü önlemi aldık. Hazırlandık. Ama salgının sadece başındayız. Sağlık görevlileri son derece profesyonel ve gönüllü bir ruhla tüm gücüyle çalışıyor" dedi.

Macron, Fransa'da da İtalya'da olduğu gibi üçüncü kriz aşamasına geçilip geçilmeyeceği sorusuna, "Pragmatik olmak lazım. Zaten ikinci aşamada, alınabilecek tüm önlemleri aldık. Bölge bölge, her il yönetiminde, bölgenin özelliklerine göre adapte olmak, önlem almak lazım. Bazı bölgeler daha az salgına maruz kaldı. Bilimsel bir temelde ilerleyerek, her soruna yanıt getireceğiz" diye konuştu.

Fransızlar'a, salgının yönetilebilmesinde insanların tutumların son derece önemli olduğunu da kaydeden Macron, "Paniğe kapılmadan ilerlemeliyiz. Grip, ishal salgınları oluyor, bunlarla mücadeleyi biliyoruz, şimdi farklı bir grip salgını var karşımızda ama bununla da mücadele etmek için hazırız. Şeffaflık, açıklık, sağduyu ve dikkatle önlem almaya devam edeceğiz. Salgını frenlemek lazım" dedi.

Elysee Sarayı'nda Macron için önlem alındı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kabine direktörü Patrick Stzroda'nın corona virüs'eyakalanmasının ardından Elysee Sarayı'nda geniş sağlık ve güvenlik önlemleri alındı. Macron, tüm ajandasını boşaltarak yalnızca corona virüs ile mücadele ile ilgili çalışmalara odaklandı.

Cumhurbaşkanı'nın çalışma alanını temizlemek için bir dizi önlem alınan Elysee Sarayı'nda Macron'un bürosuna girişler yasaklandı. Cumhurbaşkanının dokunduğu not defteri, dosya ve kalem gibi eşyalarının sürekli temizlenmesi kararlaştırıldı.

Elysee'ye ziyaretler, öğle ve akşam yemekleri, yalnızca acil ihtiyaç ve önem içermesi durumunda en alt seviyeye çekildi. Acil gerekçe ile gelen tüm ziyaretçilerin de yakınlarının ya da kendisinin virüs ile teması olup olmadığı sorulmaya başlandı.

Bakanlar Kurulu'nun yapıldığı salonda bakanların oturdukları sandalyelerin arası açıldı, aynı temizlik ve hijyen önlemlerinin her toplantı başında ve sonunda uygulanması kararlaştırıldı. Sürekli temizlenen özel toplantı alanları oluşturuldu.

Elysee'de çalışan yaklaşık 800 personelin ulaşım, yemek, sinema tiyatro gibi sosyal faaliyetleri sınırlandırıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI