radyobir
radyobir

Korsan ödeme bürolarına dikkat...

LİMAK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, korsan fatura tahsilat ödeme merkezlerine karşı vatandaşı uyardı.

16 Mayıs 2017 07:57 | Kategori: Yaşam

Aytac, korsan ödeme noktalarının büyük bir problem oluşturduğunu belirterek, bunun önüne geçebilmek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) lisanslama uygulaması başlattığını söyledi. Aytac, ödeme noktalarının bilanço ve teminat tutarlarının BDDK tarafından kontrol edildiğini, vatandaşları korsan noktalardan lisanslı noktalara yönlendirmek için kendilerinin de çalışmaları olduğunu, lisanslı yerlerde firma tabelaları bulunduğunu kaydetti.

Aytac, "Bazı kötü niyetli firmalar 2-3 ay faturaları şirketlere yatırmayarak vatandaştan aldığı parayla kaçıyor. Bu sorunu genelde su ve doğalgaz şirketleri yaşıyor. Elektrikte biz fatura bedeli gelmediğinde ödenmesi için ihbar bırakıp ardından da yasal süre sonunda kesmeye gittiğimizden, vatandaş parasını yatırdığını söyleyince bu korsan noktaların oyunları ortaya çıkıyor” dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI