radyobir
radyobir

Koyun beşiz doğurdu!..

Hayrabolu'da çiftçinin koyunu bir batında 5 kuzu dünyaya getirdi

12 Eylül 2016 06:02 | Kategori: Yaşam

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde, bir çiftçinin koyunu bir batında 5 kuzu dünyaya getirdi. 

Çerkezmüsellim Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Aysel Canbazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koyunlarından birinin beşiz doğurmasına hem sevindiğini hem de çok şaşırdığını söyledi. 

Koyunlarının tamamının "merinos” cinsi koyun olduğunu ve kendisinin hayvancılıkla geçindiğini ifade eden Canbazoğlu şöyle konuştu ; 

"Hayvanlara bakmak için ahıra gittiğimde merinos cinsi bir koyunun beşiz yavruladığını gördüğümde hem şaşırdım hem de çok sevindim. İlk defa böyle bir olaya şahit oldum. Koyunun beşiz doğurduğunu duyan komşularım gelip gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediler ve çok şaşırdılar. İlk kez hanemizde bir kuzumuz beşiz doğurdu. Çok mutlu olduk, iki bayram bir arada yaşıyoruz”dedi. 

Hayrabolu’da yaşayan Murat Duran ise bir koyunun beşiz doğurduğunu duyduğunda şaşırdığını ve özellikle görmek için gittiğini ifade etti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI