radyobir
radyobir

Kozmetik ve Güzellik Fuarı başlıyor

13. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı - BeautyEurasia, 27 – 29 Nisan 2017'de İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Dünyanın önde gelen kozmetik fuarlarından BeautyEurasia ; 27 -29 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde 13.kezsektörü bir araya getirecek. 36 ülkeden 450 katılımcı firmayı ve 10.000 den fazla profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan,Avrasya Bölgesi'nin en büyük kozmetik fuarı olma özelliğini taşıyan BeautyEurasia; Rusya, Ukrayna, Bağımsız Devletler Topluluğu, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Birleşik Arap Emirliği ve İran'ın aralarında bulunduğu birçok ülkeyi ağırlayacak.

22 Nisan 2017 16:39 | Kategori: Magazin

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’nin grup şirketleri arasında yer alan Platform Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen 13. BeautyEurasia Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı ziyaretçileriyle buluşacak. 27 – 29 Nisan tarihleri arasında dünyanın dört bir yanındaki uluslararası üretici ve tedarikçilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getirecek olan fuar, kozmetik sektöründe Avrasya Bölgesi’nin en önemli iş ve iş geliştirme platformu olma özelliğini taşıyor.

ITE Group’un güzellik ve kozmetik alanında 9 ülkede düzenlediği 11 fuarın her birinin kendi bölgesinin en iyisi olduğunu belirten ITE Turkey Operasyonlar Grup Direktörü Muharrem Tunca; "ITE Group’un bu alanda özel bir uzmanlığı bulunuyor. Biz de Türkiye ve Avrasya Bölgesi’ndeki 13 yıllık tecrübe ve uzmanlığımızı, Grubun bu mevcut güçlü küresel ağı ile birleştirerek sektöre yeni müşteriler kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye’de kozmetik sektörü canlı ve dinamik bir sektör… 2015 yılında Türkiye kozmetik sektörü 8,6 milyar TL’lik iş hacmi yakaladı. 2016 yılında ise bu rakamın 10 milyar TL düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. Araştırmalar gösteriyor ki pazara kozmetik ürün sunan firma sayısı 2016 yılı itibariyle 4 bin 500 civarında... Bunların yaklaşık 1.500’ü üretici firma. Bu da sektörün ülkemiz ekonomisi için önemini gösterir nitelikte…” diyor.
Ülkemizde kozmetik ve güzellik sektörü büyümede süreklilik gösteren sektörler arasında yer alıyor. Her geçen yıl güzellik ve bakımın daha da önem kazanması, gençliğin korunmaya çalışılması, kadınların iş ve sosyal yaşamda daha aktif rol almaları, genç nüfus faktörü gibi etkenler ülkemizde bu sektörün gelişiminde istikrarı sağlıyor. BeautyEurasia da sektörün dinamiklerini fuarın olumlu atmosferiyle birleştirerek sektör için yeni iş birlikleri ortamı yaratmaya çalışıyor.

Dev Avrasya pazarına açılan en önemli kapılardan biri olan BeautyEurasia; katılımcılarına Türkiye ve Avrasya Bölgesi pazarlarına yönelik büyük ihracat potansiyeli sunuyor. Özellikle bu bölge ülkelerini kapsayan pazar hedeflerine sahip üretici ve ihracatçı firmaların fuarda yer alması doğabilecek yeni ticari işbirlikleri için önem taşıyor. Bunun yanı sıra fuar, tüm dünyanın hedef pazarları arasında yer alan Afrika, Orta Doğu, Orta Asya ve Uzak Doğu ülkelerinden gelecek çok sayıda kozmetik zinciri, toptancı ve perakendeciye de ev sahipliği yapacak.

"Yurtdışı Alım Heyetleri Programı” ile fuarın çok daha canlı geçmesi hedefleniyor…
Fuar kapsamında T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı” ile katılımcı ve ziyaretçilerine yeni pazar ve iş olanakları sağlayan fuar, düzenlenen VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programı ile de Azerbaycan, Arnavutluk, Bulgaristan, Kosova, Özbekistan, Pakistan, Rusya ve Umman’ın aralarında bulunduğu birçok ülkeyi ağırlıyor. Program, sektör temsilcilerine uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla gerçekleşiyor.

Birbirinden özel ve renkli saç şovları BeautyEurasia’da …
BeautyEurasia 3 gün boyunca birbirinden renkli saç şovlarına ev sahipliği yapacak. Arca Acar Cut Color Factory Akademi Show Ekibi ile Pivot Point Türkiye Show Ekibi sürpriz saç şovları ile fuara renk katacak. Ayrıca farklı illerden katılacak Berber ve Kuaförler Odaları ile Mesleki Eğitim Merkezleri de birbirinden ilginç saç şovlarıyla fuarda yer alacak..

Avrasya Bölgesi’nin en büyük kozmetik zirvesi olan 13. Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı - BeautyEurasia; güzellik ve kozmetik konularında ihtisas sahibi, karar verici, yönetici, satın almacı ve diğer profesyonel ziyaretçilerin katılımıyla 27 – 29 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 9 ve 10. Hall’de düzenlenecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI