radyobir
radyobir

Kralın eniştesi cezaevinde

İspanya Kralı 6. Felipe'nin eniştesi Inaki Urdangarin, Yüksek Mahkeme'nin hakkında vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılığın da aralarında olduğu suçlamalardan aldığı cezayı onaylaması sonrası 5 yıl 10 aylık hapis cezasını çekmek üzere cezaevi yetkililerine teslim oldu.

18 Haziran 2018 06:10 | Kategori: Dünya

İspanya Kralı Felipe'nin kızkardeşi Prenses Cristina'nın kocası olan Urdangarin sabah saatlerinde başkent Madrid'e 100 km uzaklıktaki Avila'da bulunan Brieva cezaevine giderek teslim oldu.
Urdangarin'e geçen salı günü kendi seçeceği bir cezaevine teslim olması için 5 gün mühlet verilmişti

Urdangarin geçen şubatta spor ve turizm etkinlikleri düzenleme adı altında, kamu kontratları yoluyla yerel hükümetleri fazla para alarak yaklaşık 6 milyon euro dolandırmaktan ve vergi kaçakçılığından suçlu bulunmuştu.

Prenses Cristina'ya da yaklaşık 137 bin euro para cezası verilmişti.

Emekli bir hentbol oyuncusu olan Urdangarin hakkında verilen 6 yıl 3 aylık cezayı Yüksek Mahkeme'ye götürmüş ve Yüksek Mahkeme sadece evrakta sahtecilik suçlamasından Urdangarin'i aklayarak cezayı 5 yıl 10 aya indirmişti.

Urdangarin'in hala Anayasa Mahkemesi'nde temyiz hakkı bulunuyor. Prenses Cristina'ya da yaklaşık 137 bin euro para cezası verilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI