radyobir
radyobir

Kuaförler yeni başkanlarını seçiyor

Kuaförler odasının genel kurul başkan seçimi hayli kızıştı. İ.K.K.M.O'nın 2018 Şubat ayında yapılacak olan genel kurulu başkanlık seçimi, kuaförler arasında heyecanlı bir çekişmeyle devam ediyor.

02 Aralık 2017 12:57 | Kategori: Yaşam

Yeni yılın ikinci ayındaki seçimlerde en kuvvetli aday B. Ali Yatkın olarak gösteriliyor. Favori başkan adaylarından B.Ali Yatkın seçildiğinde neler yapacağını ve sektörün içerisindeki zorlukları şöyle sıraladı. ‘’ Üyelerimiz bir çok ekonomik sorunlarla baş başa kalmıştır. Bu yetmezmiş gibi vergiler, çeşitli ek maliyetler, iş sağlığı güvenliği, haksız rekabet, ucuzcu kayıtsız diplomasız iş yerleri, nitelikli istikrarlı çalışan bulamama ve benzeri bir çok zorluklar işlerimizi iyice çıkmaz duruma getirmiştir. Bu konular mesleki gerilemeye yol açarak bütün Türkiye’deki kuaförleri sıkıntıya sokmuştur.’’ 
Başkan adayı B.Ali Yatkın:  ‘’Bir çok problemlerimiz var. Bunlar öyle detay  ve basit şeyler değil ama çözeceğiz. Önümüze engeller çıkacak. Yılmadan engelleri aşacağız. Meslektaşlarımızın sorunlarını kendimize dert edip, mücadele eden çözüm üreten şeffaf bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunun için reformlar yaparak Oda’mızı Türkiye’de örnek oda haline getireceğiz ’’ dedi.  

B.Ali Yatkın kazanmak için çok çalıştıklarını, bütün projelerinin üyelerinin yararına olduğunu söyledi. ’’ İnşallah kazanacağız göreve başladığımızda, haksız rekabet, diplomasız iş yeri açılmaması, eğitim, erken emeklilik, sosyal yardım fonu, ekonomik zorluklara düşen esnaflara  KOSGEP kredilerinin limitlerinin kolaylaştırılması ve arttırılması taleplerimiz olacak. Mesleki eğitime çok önem veriyoruz. Akademi çatısı altında üyelerimiz ücretsiz faydalanacak. Ruhsat izinleri meslek odalarına verilmelidir. Oda’nın bir çok gelir arttırıcı imkanları vardır. A.B. hibe yardımları, faaliyetler, festivaller, sponsorlar bir çok imkanları kullanarak odamızın gelirini arttıracağız. Yarışmalarla, yurt içi ve yurt dışı şovlar yaparak dünyaya tanıtacağız. En üst düzey teknolojiden faydalanarak, üyelerimizin zamanını çalmayıp, aidat ödemeleri, faaliyet belgesi ve kayıt gibi işlerini web sitesinden yapmalarını sağlayacağız. İnternet üstünden e.randevu sistemi ile musteriler Odamıza  kayitli  salonlara yönlendirilecek.  Ayrica kayitli kuafor salonlarına  logo verilecek  daha bir-çok yollarla  kayitsiz kuaforler kisa surede kayit altina almayı planlıyoruz. Esnafın haftada bir gün tatil isteklerini ilçeler bazında talebe göre hayata geçirmeye çalışacağız. En kısa zamanda Oda’mız kendi mülküne sahip olacaktır. Üyelerimizin mutlu olmasını sağlamak için arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni kanunlar çerçevesinde gerçekleştireceğiz.’’ dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI