radyobir
radyobir

Kuaförlerin çözülemeyen sorunu tatil günleri

Yıllardır kadın kuaförleri ve erkek berber ve kuaförlerinin çözülemeyen sorunu tatil günleri. Kimi esnafa göre tatil pazar günü olmalı, kimine göre salı veya hafta içi başka bir gün olmalı diyenler var.Yıllardır süre gelen bu sorunu yeni başkan seçim vaadinden sonra şimdi icraata geçme zamanı dedi ve görüşmelere başladı.

02 Kasım 2022 08:05 | Güncelleme :02 Kasım 2022 08:20 | Kategori: Türkiye

İstanbul Kadın Kuaförleri, Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  B. Ali Yatkın  göreve geldiği günden beri esnafın sorunlarına çözüm  üretebilmek için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bu sorunlardan sadece biri olan ve yıllardır çözüm bekleyen hafta tatili belirsizliği. İstanbul Kuaförleri ve Manikürcüler Odası Başkanı B.Ali Yatkın yetkililerle görüşerek yoğun bir çalışma temposu sonucunda çözüme ulaşmayı başardı.  Oda Başkanı B. Ali Yatkın , Ticaret Bakanlığı’nın onayıyla  01.01.2023  tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berberler, kuaför, avm kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararına varıldı. Sektörde büyük bir memnuniyet ile karşılanan bu karar  sonrası Başkan  B. Ali Yatkın diğer acil çözüm bekleyen konular için de çalışmalarına  devam etmekte. 

Geçtiğimiz hafta da İstanbul Esnaf Sanatkarlar  Odalar Birliği Başkanı Sayın  Faik Yılmaz  Kuaförler Odası’nı ziyaret etti. İstanbul Esnaf Sanatkarlar  Odalar Birliği Başkanı Sayın  Faik Yılmaz Kuaförler Odası Başkanı B. Ali Yatkınla yaptığı görüşmede sorunlara çare aradılar.Yönetimde yer alan diğer üyeler de fikirlerini beyan ettiler. Kimi kuaförler  pazar gününün mesleki olarak en verimli gün olduğunu savundular. Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar  Odalar Birliği Başkanı Sayın  Faik Yılmaz görüşmeden sonra şunları söyledi:

‘’Esnafların tatil konusunda ikiye bölündüğünü ve yıllardır esnafımızın bu sorunu çözemediğini biliyoruz. Kuaförlerimizi mağdur etmeyecek  bir şekilde  Kuaförler ve Manikürcüler Odası  yeni Başkanımız B. Ali Yatkın’ın bu sorunun da  üstesinden geleceğini biliyorum.  Bu konuda kendisine destek vereceğimizi bilmenizi isterim’’  dedi.

Kuaförler Odası Başkanı B. Ali Yatkın ve yardımcısı Muzaffer  Sarıkaya da Odalar Birliği Başkanımızın desteğinden memnun olduklarını belirttiler.  Mesleki işletişler konusunda fikir alışverişleri yapılarak, sektörün en önemli ihtiyacı olan eğitimlere vermiş oldukları destekten  dolayı,  ziyaretlerinin kendileri açışından memnuniyet verici olduğunu söylediler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI