radyobir
radyobir

Kudüs Başkonsolosumuza "ülkeyi terk et" uyarısı

Gazze katliamı sonrası İsrail-Türkiye gerilimi yeniden tavan yaparken ilişkiler bir kez daha çatırdıyor. Bu kez İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kudüs Konsolosu'nun ülkeyi terk etmesini talep etti.

16 Mayıs 2018 07:52 | Kategori: Dış Politika

İsrail Dışişleri'nin açıklaması, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in, Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak 'bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağının' iletilmesinin ardından geldi.

'İSRAİL BÖYLE BİR TALEPTE BULUNAMAZ'

Ancak Türkiye'nin Kudüs Konsolosu Gürcan Türkoğlu, Türkiye ile Filistin nezdinde aynı zamanda Türkiye'nin Filistin Büyükelçisi konumunda.

Dolayısıyla Türk yetkililer, İsrail'in böyle bir talepte bulunamayacağını, Gürcan Türkoğlu'nun dönüşünün değerlendirildiğini söylemekle yetindi.

İsrailli yetkililer nezdindeyse Kudüs'teki Türk Konsolosluğu diğer ülkelerin konsoloslukları gibi Filistinlilerle ilişkilerden sorumlu bir diplomatik temsilcilikten ibaret.

HEM YAZILI AÇIKLAMAYLA HEM TWITTER'DA MİSİLLEME

​Haaretz gazetesi, Türkiye'nin Kudüs Konsolosu'nun ülkeyi terk etmesi talebiyle ilgili İsrail'in resmi açıklamasının, öncesinde Türkiye'nin İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh'in bir süreliğine ülkesine geri dönmesine yönelik açıklamasının aynısı olduğunu belirtti.

İsrail-Türkiye diplomatik ilişkilerinin yeni yeni düzelirken tekrar krize girmesinde, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Twitter üzerinden karşılıklı açıklama düellosuna girmeleri de rol oynuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI