radyobir
radyobir

Kullandığı merhem yüzünde delik açtı!

Avustralya'nın Brisbane kentinde yüzündeki kanserli dokuyu tedavi etmek için bitkisel tedavi uygulayan ve dokunun bulunduğu yere "kara merhem" süren bir kişinin şakağında tam iki buçuk santimetre genişliğinde simsiyah bir delik meydana geldi.

10 Nisan 2014 22:00 | Kategori: Sağlık

Brisbane Times'ın haberine göre, Brisbane'deki Princess Alexandra Hastanesi'nin Acil Servisi'ne gelen bir hastanın yüzündeki iki buçuk santimlik simsiyah deliği gören doktorlar şoke oldu.

Yapılan araştırmada, 55 yaşındaki hastanın yüzündeki kanserli dokuyu iyileştirmek için son dört aydır "kocakarı ilacı" olarak da adlandırılan ve "kan otu" adı verilen bir bitkiden üretilen "kara merhem" kullandığı ortaya çıktı.

Şiddetli ağrılar ve şakağında açılan "kara delik" şikayetiyle acil servise gelen hastaya ilk başta kanser tedavisi uygulamayan doktorlar, öncelikle kara deliğin kapatılması için tedavi yaptı.
Hastanın şakağındaki iki buçuk santimlik kara delik ancak üç aylık bir tedavi sonunda iyileşebildi.

1900'lü yıllarda deri hastalıklarında yaygın olarak kullanılan kara merhem 2004 yılında Amerikan İlaç Dairesi tarafından yasaklanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI