radyobir
radyobir

Kurtarıcısına hergün sarılan aslan!..

Valentin Gruener 2012'de bir çiftçinin hapsettiği kafesten kurtardığı aslan yavrusunu Botswana'daki doğal yaşam parkında kendi elleriyle besleyip büyüttü ve olağandışı bir ilişki de başlamış oldu.

21 Mart 2015 08:57 | Kategori: Yaşam

Artık her biraraya geldiklerinde tekrarlanan bir sahne var. Aslan, Gruener'in üzerine atlıyor ve ona sevgiyle sarılıyor.
Gruener aslanı kampa getirdiğinden bu yana neredeyse buradan hiç uzaklaşmamış.

"Bazen akşamları işlerimi halletmek için şehre iniyorum, ama onun dışında hep burada aslanın yanında oldum" diyor.
Gruener'in kendisini adadığı dişi aslan yavrusunun adı Sirga.

Sirga, sığırlarına dadanan vahşi hayvanları vurmaktan bıkan bir çiftçinin kurduğu tuzağa yakalanmış.

Tuzağa yakalanan diğer aslanlar yavruları öldürmüş ve geriye sadece o zamanlar 'minnacık', belki de sadece 10 günlük olan Sirga kalmış.

Willy de Graaf adındaki çitfçi bunun üzerine Gruener'e başvurarak, yavru aslanı kurtarmasını istemiş.

Sigra daha sonra çiftçi de Graaf tarafından finanse edilen bir doğal yaşam parkına götürülmüş.

Gruener o zamandan beri Sirga'ya bakıp besliyor.

Artık ilk bulunduğu günden 10 kat daha büyük olan Sirga ise minnetini ve sevgisini kurtarıcısına sarılarak gösteriyor.



"Parkın kapısını her açtığımda üzerime atlayıp sarılıyor. Bunu bir kez bile aksatmaması inanılmaz bir şey" diyor Gruener.

"Ama mantıklı bir şey bu. Yanında başka aslan yok. Beni herhalde kendi cinsinden sanıyor. Sahip olduğu tek arkadaşı benim. Aslanlar sosyal kediler" diye de ekliyor.

İki arkadaş sık sık beraber yürüyüşe çıkıyor, kedilerin yapmaktan hoşlandığı türden şeyler yaparak, yani ağaçların altına uzanıp, şaka yollu boğuşarak ve avlanarak vakit geçiriyorlar.

Birlikte her yürüyüşleri en az beş saat, bazen sekiz saat alıyor. "Ona mutlaka avlanma fırsatı veriyorum. Şu aralar haftada üç kez" diyor Gruener.

Sirga ilk avını öldürdükten sonra yanına yaklaşmanın güvenli olup olmadığına karar verememiş. Ama "yanına gitmeme izin verdi" diyor.

Çiftçi Willy de Graaf, Sirga'nın rahatça dolaşabileceği bir park yapması için Gruener'e 500 hektar toprak vermiş.

Aslanın ileride doğaya salınma ihtimali ise yok. Kendi başına hayatta kalamayacağından değil, insanlara karşı korkusunu yitirdiğinden...

İnsanlara fazla yaklaşarak vurulmasından korkuyor Gruener.

Sirga'yı büyütürken doktora çalışmalarını bile bir yana bırakan genç adam onu bir an bile yalnız bırakmıyor.

"Daha büyük bir parka konulursa ve yanında arkadaşlık edebileceği başka bir aslan olursa, belki daha uzun süreler ayrılabilirim" diyor demesine ama "Bana ihtiyacı olduğu her an yanında olacağım. Aramızdaki ilişkinin değişeceğini sanmıyorum" diye de ekliyor.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI