radyobir
radyobir

Kuyuda can pazarı!..

Şırnak'ın Belveren beldesinde bulunan eski kömür ocakları bölgesinde, 2'si kardeş 3 kişi, içi su dolu kuyuya düştü. 3 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri tarafından sürdürülüyor.

04 Aralık 2017 13:28 | Kategori: Yaşam

Olay, 12.00 sıralarında, merkez Balveren beldesi Araköy mevkisinde bulunan kapatılan kömür ocağında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, Abdurrahman ve Ömer Tunç adlı kardeşler ile İdris İnal, malzemelerini almak için, 17 Ekim’de Şırnak-Cizre arası Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 Nolu kömür ocağında 8 işçinin hayatını kaybettiği göçüğün ardından faaliyeti durdurulan ocağa geldi.



Abdurrahman ve Ömer Tunç adlı kardeşler, henüz belirlenemeyen bir nedenle burada bulunan dolu su kuyusuna düştü. Durumu fark eden İdris İnal, Tunç kardeşleri kurtarmak için jeneratörü çalıştırarak, halatla kuyuya indi. İnal da, jeneratörün durması üzerine kuyuda kaldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine AFAD ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Kuyuda mahsur kalanların kurtarılması için çalışma başlatılırken, Batman ve Van’dan dalgıç ekipleri istendi.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı Turhan Bedirhanoğlu da bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI