radyobir
radyobir

La Traviata Opera Festivali'nde

Macerata Opera Festivali topluluğunun, farklı dekor anlayışıyla ilgi çeken prodüksiyonu "La Traviata" 3-4 Temmuz 2018 tarihlerinde Zorlu PSM'de.

27 Haziran 2018 13:52 | Kategori: Kültür & Sanat

Ülkemizde opera ve bale sanatlarını toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek vermek amacıyla dokuz yıl önce başlattığı ve bu yıl 21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ‘’9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’’, ses getiren opera yapımlarını yerli ve yabancı sanatseverler ile buluşturmaya devam ediyor.

Müzikleri, konusu ve dönemi yansıtan kostümleriyle unutulmaz izler bırakacak "La Traviata” operası, ulusal ve uluslararası sanatçıların katılımı ile sanatseverlere bir opera şöleni sunacak.

Ünlü rejisör Henning Brockhaus’un sahneye koyduğu, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekoru ve kostümleriyle dünya sahnelerinin en çok ilgi çeken yapımı "La Traviata”, festival için özel olarak İtalya’dan geliyor.

Opera denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Giuseppe Verdi’nin ölümsüz eseri "La Traviata” operası; Henning Brockhaus rejisi ile Şef Alessandro Cedrone yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile 3 ve 4 Temmuz akşamı Zorlu PSM’de sahnede olacak.

Özellikle "Gece Kraliçesi”, "Olimpia” ve "Violetta” gibi zorlu rollerde Avrupa’ da aranan bir isim olarak ülkemizi başarıyla temsil eden, Türkiye’de aldığı şan eğitiminden sonra Fransa’da sanat yaşamını sürdüren, Avrupa’nın en önemli sahnelerinde başrol söyleyen gururumuz, Türk soprano Burcu Uyar’ın "Violetta” rolünü üstlendiği eserde yine birçok ünlü isim sahneyi paylaşacak.

İtalya’da ünlü divamız Leyla Gencer’in öğrencisi olan, La Scala, Deutsche Oper in Berlin, Marinsky Theater gibi dünyanın en önemli operalarında başrol oynayan tenor Georgio Oniani, Wienstaatsoper, Opera de Paris, Covent Garden Teatro dell’ Opera di Roma gibi önemli operaevlerinde başrol söyleyen, dünyanın en önemli baritonları arasında sayılan Vladimir Stayanov, sahnelenecek iki temsil ile iki gece üst üste İstanbullu seyircilerle buluşacak.

Bestesi Giuseppe Verdi’ye, librettosu Francesco Maria Piave’ye ait olan ve Aleksandr Dumas’nın "Kamelyalı Kadın” romanından esinlenilerek sahneye aktarılan eser; görkemli dekor ve kostümleriyle kaçırılmaması gereken bir prodüksiyon olarak dikkat çekiyor.

21 Haziran - 07 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 9.Uluslararası İstanbul Opera Festivali‘nin biletleri Biletiva, Zorlu PSM ve Süreyya Operası gişelerinden satışa sunuldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI