radyobir
radyobir

Laschet'e destek olun çağrısı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman seçmenlerinden bu ay yapılacak olan seçimlerde muhafazar Armin Laschet'in liderlik ettiği bir hükümete destek olmalarını, yoksa alternatiflerinin solcuların çoğunlukta olacağı bir koalisyon hükümeti olacağını söyledi.

07 Eylül 2021 15:03 | Kategori: Avrupa

Anketlerde liderliği merkez sol partisi Sosyal Demokratlar'a (SPD) kaptıran CDU/CSU muhafazakar koalisyon bloğu zora giren seçim çalışmalarında SPD liderliğindeki bir koalisyonun hükümet politikalarını sol görüşe doğru kaydıracağı uyarısı ile oy toplamaya çalışıyor.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi ve nüfus bakımından en kalabalık ülkesi olan Almanya'da 16 yıldır Merkel'in başbakanlığında merkez sağ bir iktidar bulunuyordu. Merkel 26 Eylül'de yapılacak seçimlerle birlikte koltuğu bırakmayı planlıyor.

Merkel, Almanya Federal Meclis alta kanadında yaptığı konuşmada "Önümüzdeki günlerde vatandaşlar; (aşırı solcu) Sol Parti'nin SPD ve Yeşiller ile oluşturduğu ya da en azından Sol Parti'yi dışarıda bırakmayan bir hükümeti ya da Armin Laschet'in başbakanlığıyla CDU ve CSU tarafından yönetilecek ve ülkemizi ılımlı bir şekilde geleceğe taşıyacak federal bir hükümeti seçme şansına sahip olacaklar" dedi.

Aşırı solcu Sol Parti dün SPD ve Yeşiller'in koalisyon ortağı olabileceklerini açıklarken her iki parti de Sol Partiye karşı mesafeli bir duruş sergiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI