radyobir
radyobir

Libya'da Türk gemisi battı!..

Libya Donanması, bir Türk yük gemisinin Misrata açıklarında battığını duyurdu. Batan gemideki 6 kişi kurtarıldı, 7 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

17 Mart 2017 07:02 | Güncelleme :17 Mart 2017 08:07 | Kategori:

Perşembe günü açıklama yapan Libya Donanması Sözcüsü Eyüb Gasim, mermer tozu yüklü bir Türk gemisinin Misrata açıklarında yardım istedikten sonra battığını duyurdu. Yardım istediği sırada kıyıya 2-2,5 deniz mili uzaklıkta olan gemideki mürettebattan 6 kişi kurtarıldı. 7 kişi ise kayıp.

Türkiye'nin Misurata Başkonsolusluğu, Türk bayraklı "Tınaz Tepe" isimli geminin, Misurata Limanı açığında demirlediği sırada bölgede etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle yerel saat ile 10.30'da battığını duyurdu.

Libya Donanması Sözcüsü Gasim, "Kayıp 7 kişi için arama çalışmaları sürüyor. Çünkü deniz çok dalgalı" dedi. Sözcü, geminin batma sebepleri olarak kötü hava koşullarını ve geminin eski olmasını gösterdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI