radyobir
radyobir

Libya'daki durum Suriye senaryosuna benzedi

Dış güçlerin Suriye'de Ortadoğu'nun bir bölümünün geleceğine karar verdiğini belirten AB Askeri Karargah Direktörü Korgeneral Esa Pulkkinen, Libya'daki durumun da Suriye senaryosuna doğru ilerlediğini ifade etti.

01 Şubat 2020 10:01 | Kategori: Dünya

Avrupa Birliği (AB) Askeri Karargah Direktörü Korgeneral Esa Pulkkinen, Libya gerilimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Carnegie Vakfı'nda konuşan Pulkkinen, "Libya'da feci bir durum söz konusu. Bu, yeni dünya düzeninin nasıl istikrarsızlaşabileceğinin kanıtı. Bu süreç Suriye'de başladı. Bazı liderler, Suriye'de Batı tarzı kurumlar kurmak yerine Ortadoğu'nun bir bölümünün geleceğine karar vermeye kalkıştı. Şu anda aynı durum Libya'da tekrarlanıyor ve oradaki aktörler Rusya ve Türkiye" dedi.

Pulkkinen, Libya'daki durumun Avrupa-Atlantik ülkeleri için endişe kaynağı olduğunun altını çizdi.

Afrika'nın AB'nin sorumluluk bölgesi olduğunu kaydeden Pulkkinen, "ABD'li dostlarımızla istikrar kuşağı kurmaya çalışıyoruz. Bölgede teröristlerin eylemleri artıyor" diye ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI